Zimski sportovi

Ivica zadovoljan peticom

Antonija Pavlić • utorak, 06.01.2009.
Ivica zadovoljan peticom
Foto: Dejan Popek

Na Trgu bana Josipa Jelačića, na upriličenoj svečanoj dodjeli startnih brojeva za skijaše, Ivici Kosteliću dodijeljena je čista "petica", iako je sam priželjkivao dvojku. Ostali naši skijaši na stazu će morati naravno, puno kasnije. Dalibor Šamšal startat će kao 65., Natko Zrnčić-Dim 72., Danko Marinelli 73. te Ivan Ratkić 74.

Treći muški slalom sezone koji će se sutra održati na sljemenskom Crvenom spustu ugostit će 75 skijaša, od čega pet Hrvata. Start utrke je naravno na 982 metra, ciljna ravnina na 762, dok je vertikalni pad 220 metara. Utrku će nadgledati Gunter Hujara, dok će kao predstavnik FIS-a nazočan biti i Austrijanac Grogl.

Prvu će stazu postaviti Talijan Carca, te će imati 68 vrata, dok će šef druge staze biti Japanac Hollrigl. Kao predvozač Crveni će spust prvi isprobati Tin Široki, a uz njega bi to trebale raditi i naše skijašice Sofija Novoselić, Nika Fleiss, Matea Ferk i Tea Palić.

Ivica Kostelić: "Zadovoljan sam izvučenim brojem pet iako sam priželjkivao dvojku. Ne vjerujem da će se staza raspasti ili ponašati čudno, no i u tom slučaju pet je dobar startni broj premda ponavljam, vjerujem da se to neće dogoditi. Nadam se velikoj podršci, na svom terenu ćemo sigurno svi dati sve do sebe, svi smo spremni za najbolje rezultate, stoga pozivam Zagrepčane da dođu i navijaju u što većem broju. Prošle sam godine ovdje uživao, to je bio stvarno poseban doživljaj, nešto što se pamti cijeli život. Što se tiče ozljede, s ramenom je sve u redu, bila je to samo kontuzija, čak je i bolje no što sam mislio. Prošao sam neke lagane terapije i sada sam potpuno spreman."

Manfred Moelgg: "Mislim da sam u veoma dobroj formi, volim skijati noćne utrke pa se nadam da će i rezultat biti dobar. Organizacija je sjajna, mislim da će sve biti perfektno."

Julien Lizeroux: "Organizacija je na vrhuncu, a ja se nadam da ću sutra uz veliku podršku doći do odličnog rezultata."

Jean-Baptiste Grange: "Naravno da sutra želim pobjedu, nadam se velikoj utrci i velikoj borbi između mene i Ivice. Oboje smo u odličnoj formi i bit će tu svega. Zadovoljan sam izvučenim brojem šest kao i stazom na kojoj ćemo skijati. Vrlo je ledena i podsjeća me na moju stazu na kojoj inače skijam."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!