Tenis

Italija ostala u igri, kraj za domaćine

Ante Jukić • utorak, 06.01.2009.
Italija ostala u igri, kraj za domaćine

Pomalo iznenađujućom pobjedom protiv Francuske, Flavia Pennetta i Simone Bolelli zadržali su šanse za plasman u finale Hopman Cupa. Na žalost domaćih navijača, isto za "reketom" nije pošlo Australiji, koja je ubilježila i drugi poraz...

Nakon poraza od Rusije u prvom kolu, talijanskoj kombinaciji nije preostalo ništa drugo, nego pobijediti Francusku u drugom i tako ostati u igri za naslov na ovogodišnjem Hopman Cupu. Ono što su zamislili, Flavia Pennetta i Simone Bolelli u konačnosti su uspjeli i ostvariti na terenu, iako početak dvoboja nije dao naslutiti takav rasplet...

U prvom meču dana Alize Cornet je rezultatom 7:5, 6:2 svladala Pennettu, koja je ozbiljnije zaprijetila tek u prvom setu, kad je nakon zaostatka 2:5 uspjela dobiti tri gema zaredom. Sve prije i poslije toga bilo je u znaku Francuskinje, koja je otvorila put Gillesu Simonu za drugu francusku pobjedu u Perthu.

No, na scenu je tada stupio Simone Bolelli. 39. igrač svijeta neočekivano je lako svladao favoriziranog Francuza, došavši tako do svoje prve pobjede protiv jednog Top 10 igrača. Svoj sjajan dan Bolelli je zaokružio u susretu parova, kojeg je talijanska kombinacija dobila rezultatom 6:4, 7:6.

Italiji sada za plasman u finale treba pobjeda protiv Kineskog Tajpeha u posljednjem kolu grupne faze natjecanja, ali i povoljan rasplet ostalih dvoboja Grupe B.

Na žalost Australaca, nikakve kombinacije u finale ne mogu gurnuti domaću selekciju, koja je poražena i u svom drugom nastupu u Perthu. Bolja od Klokana u dvoboju Grupe A bila je Slovačka, poslije vrlo velike borbe i puno preokreta.

Nakon što je u prvom meču Dominika Cibulkova bez previše problema svladala Casey Dellacquu, gledatelje je razgalio Lleyton Hewitt, koji je poslije tri neizvjesna seta ipak izašao kao pobjednik iz dvoboja s Dominikom Hrbatyjem.

Na krilima pobjede u pojedinačnom meču, Hewitt je, u kombinaciji s Dellacquom naravno, Australiji priskrbio i prvi set u susretu parova, no borbena slovačka kombinacija smogla je snage izvesti još jedan preokret i doći do izjednačenja, a zatim i do ukupne pobjede nakon produženog tie-breaka.

Tenis - Hopman Cup, Perth

Grupa A, drugo kolo:

Australija - Slovačka 1:2

Dellacqua - Cibulkova 5:7, 2:6
Hewitt - Hrbaty 7:6(4), 6:7(1), 6:4
Dellacqua/Hewitt - Cibulkova/Hrbaty 7:6, 3:6, 4:10 (produženi tie-break)

Grupa B, drugo kolo:

Francuska - Italija 1:2

Cornet - Pennetta 7:5, 6:2
Simon - Bolelli 3:6, 3:6
Cornet/Simon - Pennetta/Bolelli 4:6, 6:7(2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!