Košarka

Alba se i dalje nada

Ivor Krapac • srijeda, 07.01.2009.
Alba se i dalje nada

Berlinska Alba zadržala je, pa i znatno uvećala izglede za prolaz u euroligaški Top 16. Alba je u prvoj utakmici devetog kola skupine C iznenadila u Badaloni slavivši s četiri poena prednosti protiv domaćeg Joventuta...

Borba za prolazak u drugi krug iz skupine C bit će zanimljiva i u posljednjem kolu. Joventut je pobjedom pred svojim navijačima večeras mogao ostvariti taj cilj, no nije mu uspjelo - Alba je iz Badalone otišla sa 79:75, vrativši se iz rezultatskog zaostatka iz većeg dijela prvog poluvremena.

Domaći su prvu četvrtinu zaključili s vodstvom od 23:16, u završnici prvog poluvremena imali i devet poena prednosti (40:31), da bi drugih 20 minuta donijelo sasvim drugačiju priču. Alba se brzo vratila u egal, nešto kasnije i povela, pa u završnici dovršila posao izdržavši Joventutov pritisak i smanjenje na samo poen zaostatka (75:74). U posljednjoj minuti su sve riješili poeni Rashada Wrighta i Immanuela McElroya, uz promašene trice Rickyja Rubija i Braceyja Wrighta na drugom kraju terena.

McElroy je s 26 poena i četiri asistencije bio glavni junak pobjedničke momčadi, a vrijedi izdvojiti i 12 poena Jacobsena i po 12 poena i skokova Nađfeja. Domaće je s 15 poena vodio Jan-Hendrick Jagla, a Bracey Wright dodao je 13 poena.

Alba je ovom pobjedom stekla prednost pred Joventutom u borbi za nastavak natjecanja ukoliko završe s jednakim omjerom bez kruga s nekim trećim klubom. Nakon ove utakmice i jedni i drugi imaju omjer 4-5, no Berlinčani su u prednosti zbog 2-0 u međusobnim susretima, a neće im smetati ni što u posljednjem kolu dočekuju već otpisanu Union Olimpiju. Joventut ide na teško gostovanje u Vitoriju, kod Tau Ceramice koja je ranije osigurala drugi krug.

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Club Joventut Badalona75:79Alba Berlin
Petrol Olimpija70:90Fenerbahçe
Virtus Roma96:103 *Baskonia
1Baskonia 82+108
2Virtus Roma 64+28
3Fenerbahçe 64+24
4Club Joventut Badalona 46-10
5Alba Berlin 46-57
6Petrol Olimpija 28-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!