Košarka

Maccabi zakomplicirao situaciju

Branimir Korać • četvrtak, 08.01.2009.
Maccabi zakomplicirao situaciju
Foto: Kristijan Komarica

U posljednjem susretu devetog kola skupine A Eurolige Maccabi je u Nokia Areni posve nadigrao Olympiakos i svladao ga 96:83. Ovom pobjedom Maccabija, Unicaja je došla u poziciju favorita za prvo mjesto u skupini...

Veliki dvoboj u Tel Avivu ispunio je očekivanja. U prepunoj Nokia Areni pred 11 tisuća gledatelja Maccabi je ugostio Olympiakos i svladao ga 96:83. Ova utakmica bila je važnija Olympiakosu nego Maccabiju što se tiče borbe za prvu poziciju u skupini, no domaćin je igrao vrlo nadahnuto i na krilima Arroya, Eliyahua i Fishera otišao je do zaslužene pobjede.

Već u prvoj četvrtini Maccabi je preuzeo kontrolu nad rezultatom i do kraja prvog poluvremena je držao prednost. Papaloukas i Halperin uspjeli su približiti goste na svega dva poena zaostatka do odmora, a onda je krenuo "uragan".

U trećoj dionici Maccabi na krilima Arroya, Eliyahua i Browna stvara razliku, odlazi na desetak poena prednosti i to više ne ispušta. U posljednjih deset minuta igrači Olympiakosa bili su previše nervozni, obrana i dalje nije funkcionirala kako bi trebala i domaćin je s lakoćom otišao do pobjede.

U posljednjem kolu Maccabi gostuje kod Unicaje dok će Olympiakos vrlo vjerojatno svladati u svojoj dvorani Le Mans. Ukoliko Unicaja bude bolja od Maccabija, ona će zauzeti prvo mjesto u skupini i kao nositelj čekati ždrijeb drugog kruga.

U večerašnjem susretu Maccabi su predvodili Carlos Arroyo s 20 poena, pet skokova i pet asistencija, Lior Eliyahu s 18 poena i osam skokova te D'Or Fisher s 15 poena i deset skokova. Kod Olympiakosa Josh Childress ubacio je 15 poena uz pet skokova, a Ioannis Bourousis 11 poena uz deset skokova. Nikola Vujčić nije imao dobru večer. Igrao je 16 minuta i ubacio pet poena (2/5) uz tri skoka i asistenciju te dosta problema poglavito s Fisherom.

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Le Mans Sarthe92:88Sidigas Avellino
Cibona76:77Unicaja Málaga
Maccabi Tel Aviv96:83Olympiakos
1Unicaja Málaga 82+73
2Olympiakos 64+67
3Maccabi Tel Aviv 64+4
4Cibona 55-12
5Sidigas Avellino 37-60
6Le Mans Sarthe 28-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!