Košarka

Žalgiris se vratio u igru, Siena mirna

Goran Markuš • četvrtak, 08.01.2009.
Žalgiris se vratio u igru, Siena mirna

Pobjedom protiv Nancyja Žalgiris se, usprkos čak sedam uvodnih euroligaških poraza, vratio u borbu za TOP 16 dok je Montepaschi svladavši Panathinaikos napravio ogroman korak prema drugoj poziciji u skupini...

Na leđima večeras vrlo raspoloženog dvojca, Steed Tchicamboud (21 poen) - Ricardo Greer (19 poena, 7 skokova, 6 asistencija) gosti su sjajno otvorili susret i nakon deset minuta igre držali prednost od svega dva poena. Međutim, domaćini bolje otvaraju nastavak i na leđima apsolutne zvijezde večeri, Jonasa Maciulisa (29 poena, 4 skoka), preuzimaju vodstvo te se na veliki odmor odlazi kod rezultata 40:37.

Žalgiris ne popušta niti u nastavku i svoje vodstvo povećava uoči posljednje četvrtine u kojoj obje momčadi jednostavno prekidaju sa obranom. Naime, čak je 77 poena zabijeno je u završnih deset minuta, a i ovog puta domaćini su, predvođeni sjajnim Maciulisom kojemu se pridružuje i fantastičan Paulius Jankunas (15 poena, 17 skokova), bili uspješniji.

Tako će se četvrti putnik iz skupine B u TOP 16 saznati tek u posljednjem krugu. U slučaju pobjede ili poraza sva tri kluba veselit će se u Prokomu. Ukoliko ili Nancy ili Prokom budu poraženi Žalgiris bi svojom pobjedom osigurao prolaz dok će Nancyju uz njihovu pobjedu biti potreban poraz i Prokoma i Žalgirisa kako bi se ugurali na toliko željeno četvrto mjesto.

S Terrellom McIntyreom (21 poen, 4 asistencija) na čelu Montepaschi je večeras uspio svladati direktnog protivnika u borbi za drugo mjesto kojemu je uoči posljednjeg kruga sad puno bliže. Iako gosti susret otvaraju sa 2:8 domaćini se brzo snalaze i do kraja četvrtine preuzimaju vodstvo.

Da se na greškama najbolje uči dokazuje Montepaschi već na samom početku druge četvrtine kada sprječavaju novo izjednačenje gostiju i do poluvremena povećavaju vodstvo na još ugodnijih šest poena.

Međutim, po povratku na teren probudio se Mike Batiste (28 poena, 8 skokova) koji Panathinaikos potpuno vraća u život i uoči posljednjih deset minuta imamo potpuno izjednačenu utakmicu. Nažalost, po sve ljubitelje Paoa, domaćini su bili na visini zadatka i mirnom završnicom u svoju korist privode susret kraju.

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Asseco Prokom Gdynia64:76Barcelona
Žalgiris105:94SLUC Nancy
Montepaschi Siena82:77Panathinaikos
1Barcelona 91+163
2Montepaschi Siena 82+85
3Panathinaikos 73+56
4Asseco Prokom Gdynia 28-60
5Žalgiris 28-95
6SLUC Nancy 28-149

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!