Košarka

Mordente sačuvao milanske nade

Branko Barić • petak, 09.01.2009.
Mordente sačuvao milanske nade

Armani Jeans je pobjedom nad Realom iz Madrida u devetom kolu Eurolige zadržao nade za prolazak u drugi krug i dodatno zakomplicirao situaciju u skupini D. Milansku momčad do velikog skalpa predvodio je sjajni Marco Mordente...

Pred talijanskom momčadi na rasporedu je bio prvi od dva "biti ili ne biti" dvoboja za nastavak euroligaškog pohoda. Prvu prepreku uspješno su svladali, unatoč činjenici što je s druge strane bio veliki Real Madrid. Gosti su zahvaljujući seriji 13:0 s prijelaza iz prve u drugu četvrtinu stigli do prve opipljivije prednosti (13:22), no Armani Jeans do velikog odmora uspijeva smanjiti na 29:30.

Nova serija Madriđana 9:0 početkom treće dionice ponovno ih odvodi do plus deset, no nezaustavljivi Mordente svojim dalekometnim bombama vraća domaćine u igru. Isti igrač s pet uzastopnih koševa devet minuta prije kraja nakon dugo vremena dovodi svoju momčad u vodstvo. Ekipa Juana Plaze u tim trenucima ne uspijeva pronaći odgovor za zonsku obranu protivnika, a Katelynas i Sangare svojim koševima održavaju dominaciju Talijana. Nova trica Mordentea za 66:58 dvije minute prije kraja presudila je konačnog pobjednika. Krajnjih 70:61 najviše je rastužilo poklonike beogradskog Partizana, koji unatoč odličnoj predstavi protiv Panioniosa u srijedu još nisu sigurni u prolazak u drugi krug.

Mordente je susret okončao s 23 poena i šutom za tri 5/6, a pratili su ga Mason Rocca s 14 i David Hawkins s 13 pogodaka. Najefikasniji na drugoj strani bili su Quinton Hosley s 13, te Luis Bullock s deset pogodaka. Marko Tomas započeo je u petorci Kraljevskog kluba i na terenu proveo 22 minute, no za to vrijeme uspio je ubaciti tek dva slobodna bacanja i promašiti sva četiri pokušaja iz igre.

Milano, Efes Pilsen i Partizan s omjerom 4-5 dijele treće mjesto u skupini D i sve tri momčadi još su u igri za prolazak. Real je siguran unatoč ovom porazu, a ukoliko želi osvojiti drugo mjesto u skupini, morat će u posljednjem kolu svladati Efes Pilsen na svom parketu.

Euroliga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Anadolu Efes55:74CSKA Moskva
Partizan80:57Panionios
Armani Milano70:61Real Madrid
1CSKA Moskva 73+130
2Real Madrid 64+33
3Partizan 55+22
4Armani Milano 55-11
5Anadolu Efes 46-49
6Panionios 37-125

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!