Rukomet

"A sad početi pričati na terenu!"

Bernard Jurišić • četvrtak, 15.01.2009.
"A sad početi pričati na terenu!"
Foto: Bruno Karadža

Hrvatski izbornik Lino Červar pričekat će do krajnjeg roka, koji je u petak nekoliko sati prije starta Svjetskog rukometnog prvenstva, kako bi priopćio na kojih 14 igrača računa u prvoj fazi natjecanja...

Posljednje druženje stožera i igrača hrvatske rukometne reprezentacije uoči sutrašnjeg početka Svjetskog rukometnog prvenstva, iskorišteno je za potpisivanje sponzorskog ugovora između HRS-a i proizvođača piva Bavaria. Predsjednik HRS-a i predstavnik Bavarije zapečatili su ugovor "eksanjem" jedne boce tog napitka, što su nazočni novinari, igrači i stručni stožer pozdravili pljeskom i ovacijama.

Dobra atmosfera u našoj reprezentaciji konstanta je već godinama, a moglo je se osjetiti i dan uoči početka natjecanja koje bi trebalo biti kruna njihovih karijera. Izbornik Lino Červar dao je završni komentar uoči početka "onog pravog".

"Ne bi trebalo puno govoriti, sve smo već rekli i od sutra trebamo početi govoriti na terenu. Dijelim mišljenje igrača da smo spremni i mentalno i tjelesno i jedva čekamo početi. Jasan nam je značaj prve utakmice protiv Južne Koreje i sretni smo zbog velikog značaja i zanimanja koje za nas vlada u našoj zemlji. Puni optimizma krećemo u ovo natjecanje, a pristup će biti utakmicu po utakmicu".

Izbornik se još uvijek nije odlučio za 14 igrača koje će koristiti u prvoj fazi natjecanja. Večeras (četvrtak) je zadnji trening u Spaladium Areni, pa će Červar pričekati s objavom do petka ujutro.

"Svi smo mi velika obitelj, zajedno smo počeli, zajedno smo ovdje. Svi koji neće biti na listi će biti uz nas, momčadski duh je izrazito jak. Dugo smo čekali trenutak da zaigramo u svojoj zemlji, pred svojim navijačima i taj je trenutak stigao. Sretni smo što je dvorana rasprodana, što je zanimanje veliko i to nam je priznanje za sve što smo našoj zemlji podarili u proteklim godinama. Ovi momci to zaslužuju".

Hrvatska otvara Svjetsko prvenstvo u petak u 20:30 sati utakmicom protiv Južne Koreje. Korejci su stigli u Split, a njihov je izbornik utakmicu s Hrvatskom opisao kao "generalnu probu za sljedeće utakmice". Červar je tu izjavu opisao "piljenjem naopako".

"Pustite vi njihove izjave, nitko ne ulazi u utakmicu da bi je izgubio. To je njihova kurtoazija i siguran sam da će već protiv nas istrčati maksimalno i pokušati nas iznenaditi".

Ulaznice za utakmice naše reprezentacije prodaju se i više nego dobro. Otvaranje protiv Južne Koreje i okršaj sa Španjolcima navodno su već rasprodani, a nešto ulaznica još ima za preostala tri susreta, protiv Švedske, Kuvajta i Kube.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!