Tenis

"Pritisak postoji, ali ne utječe"

Branimir Korać • ponedjeljak, 19.01.2009.
"Pritisak postoji, ali ne utječe"
Foto: EPA

Branitelj naslova pobjednika Australian Opena, Novak Đoković, u obranu naslova krenuo je pobjedom. U tri seta nadjačao je Talijana Stoppinija...

Novak Đoković uspješno je krenuo u obranu naslova pobjednika Australian Opena. Na samom startu turnira imao je nešto više problema protiv Stoppinija nego što je računao, ali pobjeda je ono što se pamti.

"U dva seta sam zaostajao i trebalo je dosta raditi za povratak i važno mi je sam uspio napraviti preokret. To je tek prvo kolo, uvijek u prvom kolu tražite ritam i te u kasnijoj fazi turnira uhvatite pravu igru", govorio je Đoković.

U trećem setu Stoppini je bo posve blizu iznenađenja, imao je dvostruki break, ali Šoković se vratio. "Nisu krivi uvjeti na terenu, kako je bilo meni, bilo je i njemu. Jednostavno sam napravio previše pogrešaka".

Posljednjih dana dosta se govorilo o promjeni reketa i mnogi su smatrali kako je to jedan od glavnih razloga što Đoković ne igra onako dobro kako se i očekivalo. "Treba malo vremena proći kako bih se priviknuo više mentalno nego igrački, ali to je bila moja odluka i sada je gotovo. Ne želim previše o tome razglabati, sve će doći na svoje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!