Zimski sportovi

Herbst vodi, leđa zakočila Kostelića

Petar Plevnik • nedjelja, 01.02.2009.
Herbst vodi, leđa zakočila Kostelića
Foto: Davor Sajko

Austrijanac Rainfried Herbst vodeći je nakon prve vožnje osmog slaloma sezone u njemačkom Garmisch Partenkirchenu. Zanimljivu drugu vožnju jamče vrlo mali zaostaci prve četvorice, a usprkos velikim problemima s leđima među konkurentima za bodove je i Ivica Kostelić...

Baš kada smo pomislili kako se sreća ove sezone napokon osmjehnula Ivici Kosteliću, novi zdravstveni problemi zadesili su najboljeg svjetskog skijaša. Naime, zbog problema s leđima Ivica je jedva odvozio utrku do kraja, no usprkos tome Kostelić je u cilj ušao sa zaostatkom od 2.25, koji je u konačnici ipak bio dovoljan za 28. mjesto i nastup u drugoj vožnji.

Posljednje vijesti iz stožera hrvatske reprezentacije iz Garmisch Partenkirchena govore da će Ivica unatoč ukočenim leđima nastupiti u drugoj vožnji.

Ono što može biti utjeha za Kostelića je da ni Jean-Baptiste Grange ni Benjamin Raich nisu briljirali. Iako je Francuz na petom mjestu sa 64 stotinke zaostatka za Herbstom, na Grangeovoj je vožnji i danas bilo vidljivo kako nije u idealnoj formi, kao ni Raich, koji je prvu vožnju završio na 12. mjestu.

Odličnu slalomsku formu i danas je potvrdio Reinfried Herbst. Pobjednik posljednjeg slaloma, onog noćnog u Schladmingu, stazom Gudiberg spustio se svega osam stotinki brže od Talijana Manfreda Moelgga, a za najviše mjesto pobjedničkog postolja ravnopravno konkuriraju i trećeplasirani Giorgio Rocca te čevrti Manfred Pranger sa svega 11 odnosno 12 stotinki zaostatka.

Nažalost, do druge vožnje nije uspio doći Natko Zrnčić-Dim. Iako s visokim startnim brojem 65, Natko je odvozio vrlo dobro, no do 30. mjesta i druge vožnje dijelilo ga je 14 strotinki.

Garmisch Partenkirchen, slalom, prva vožnja:
1. Rainfried Herbst (Austrija) 54.49
2. Manfred Moelgg (Italija) +0.08
3. Giorgio Rocca (Italija) +0.11
4. Manfred Pranger (Austrija) +0.12
5. Jean-Baptiste Grange (Francuska) +0.64
6. Julien Lizeroux (Francuska) +0.65
7. Bode Miller (SAD) +0.66
8. Mattias Hargin (Švedska) +0.75
9. Mario Matt (Austrija) +1.02
10. Ted Ligety (SAD) +1.20
...
28. Ivica Kostelić (Hrvatska) +2.25
...
34. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska) +2.49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!