Tenis

Prvog imamo, drugom se nadamo

Ivor Krapac • subota, 07.02.2009.
Prvog imamo, drugom se nadamo
Foto: Kristijan Komarica

Marin Čilić obavio je svoj dio posla na putu do željenog hrvatskog finala PBZ Zagreb Indoorsa. Čilić je u prvom polufinalu bio prejak za Srbina Viktora Troickog, koji se, osim sa suparnikom, borio i s boli u leđima...

Marin Čilić opravdao je očekivanja danas vrlo dobro popunjenih tribina Ledene dvorane Doma sportova pobjedom u dva seta, sa 6:2 i 7:5 protiv Viktora Troickog. Drugi srpski reket se od rane faze meča mučio s bolnim leđima, primio jedan medicinski time-out i još nekoliko masaža na izmjenama strana, bol se najviše odrazila na servisu, no ne treba umanjiti Marinove zasluge za ovakav ishod - pogotovo u drugom setu, koji je bio prilično izjednačen.

Drugopostavljeni hrvatski adut usmjerio je prvi set u svoju korist breakom u maratonskom petom gemu, u kojem je Troicki imao čak sedam lopti za vodstvo od 3:2, a Marin breaknuo na svoju četvrtu break-loptu. Drugi srpski reket se odmah potom prvi put požalio na leđa i zatrašio trominutni tretman na izmjeni strana, a ostatak seta bio je, pokazalo se, samo formalnost, riješena Čilićevim breakom i za 5:2.

U drugoj dionici Marin je imao dosta prilika zaprijetiti Troickom i ranije s obzirom da je brzina servisa srpskog igrača rijetko prelazila 180 km/h, no do breaka je došao tek u završnici, kada suparnikovi problemi više nisu bili toliko vidljivi.

Prva šansa dogodila se kod 4:4, kada je Troicki držao sa spašenom break-loptom, ali kod 5:5 mu više nije bilo izlaza. Čilić je breaknuo bez izgubljenog poena i potom mirno odservirao za pobjedu, bez ikakvih poteškoća, kao i dotad u meču - bez suočavanja s break-loptom.

Na redu je Mario Ančić, koji će svoje mjesto u finalu tražiti protiv Jana Hernycha.

PBZ Zagreb Indoors, 7.2.2009., polufinale: Čilić (Hrvatska, 2) - Troicki (Srbija) 6:2, 7:5.

Parovi, polufinale: Damm/Lindstedt (Češka/Švedska, 1) - Petzschner/Peya (Njemačka/Austrija) 6:4, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!