Tenis

"Presretan sam zbog finala"

Luka Margan • subota, 07.02.2009.
"Presretan sam zbog finala"
Foto: Kristijan Komarica

Nešto manje od sat i pol trajao je polufinalni meč između našeg predstavnika i ujedno drugog nositelja turnira, Marina Čilića, i srpskog tenisača, inače 49. tenisača svijeta, Viktora Troickog. Marin je izuzetno veseo došao na pressicu i podijelio sa nama svoje impresije vezane uz današnji meč i svoje viđenje možebitnog sutrašnjeg finala s Marijem Ančićem....

"Presretan sam zbog ulaska u finale. Igrao sam taktički dobro, nametnuo svoj ritam te dobro iskorištavao slabosti Viktora Troickog. Kljucni trenutak zbio se pri rezulatu 2:2 u prvom setu kada sam, nakon poduže igre, protivniku uspio uzeti servis. Dugo mi je trebalo da povežem dva poena i kada mi je to u konačnici i uspjelo, uzeo sam i drugi set", rekao je Čilić u uvodnom dijelu press-konferencije.

Veoma bitna komponenta za podizanje samopouzdanja jest činjenica da Čilić ovaj put nije imao većih oscilacija u meču:"Uz ovakvu igru imam potpuno pravo gledati prema vrhu. U mojoj današnjoj igri nisu se osjetile oscilacije koje su bile prisutne u recentnim mečevima. Učinio sam što sam trebao te smatram da puno pomaže turniru što je i četvrtu godinu za redom najmanje jedan Hrvat u finalu."

Također, Čilić je prokomentirao i nadolazeće turnire u godini te najavio kratak odmor u iduća dva tjedna:"U dobroj sam situaciji jer sam ulaskom u finale obranio većinu poena koje je trebalo obraniti. Sve do Wimbledona nemam poena za braniti te ću zato otkazati Marseille i odmoriti se za Davis Cup. Drugi će gotovo sigurno gubiti poene što će mi dodatno ići u prilog."

Na pitanje vezano uz možebitni susret s Marijem Ančićem, Čilić je odgovorio veoma precizno:"Ančić od samog početka igra igra odlično, servira vrhunski te nam obojici odgovara dvorana. Znamo se dugi niz godina te smo puno puta i trenirali te smatram da će od velike važnosti u našem možebitnom okršaju biti ulazak u meč."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!