Nogomet

Kako su igrali: Plusevi zamjenama

Tomislav Pacak • srijeda, 11.02.2009.
Kako su igrali: Plusevi zamjenama
Foto: EPA

Nije Hrvatska pružila nezaboravnu igru u Bukureštu, ali pobjeda protiv renomiranog protivnika u gostima ipak će puno učiniti za samopouzdanje momčadi koja je tako uspješno krenula u eru poslije Nike Kovača...

Stipe Pletikosa: Od dva zicera Rumunja jedan je skinuo i time zaslužio pozitivnu ocjenu. Marica ga je nadmudrio, Cocis nije, u tom trenutku je Plete spasio Hrvatsku zaostatka sredinom drugog dijela.

Ivica Križanac: U pamćenju će ostati nespretna intervencija kod pogotka Rumunja, premda nije (samo) Križanac krivac za taj pogodak. Nije briljirao, nije ni previše griješio, što će reći da se uklopio u nastup reprezentacije.

Josip Šimunić (do 46. minute): Standardni Joe, što će reći dominantan u dvoboju, ponekad opasan za vlastite suigrače nepotrebnim atrakcijama.

Vedran Ćorluka: Ne posebno impresivan nastup Ćorluke, koji poput Modrića plaća danak napornom ritmu Premiershipa. Ipak, Rumunji nisu prijetili preko njegove strane, što će reći da je svoj glavni posao dobro obavio.

Danijel Pranjić (do 71. minute): Pranjić očito igra sjajno u Herenveenu kao lijevo krilo, no za Hrvatsku se ne pokazuje uvijek sjajnim rješenjem za lijevog beka. Od prvih utakmica, pa i do današnje u Bukureštu, često curi po toj lijevoj strani, a naprijed Pranjić jednostavno ne stigne.

Ivan Rakitić: Nekoliko bljeskova u prvom dijelu, uključujući pogodak koji je još jednom demonstrirao Rakitićeve sposobnosti kod prekida, no sveukupno je premalo sudjelovao u igri. To možda na dušu ide i suigrače jer Ivan je djelovao raspoloženo, no morat će i on više tražiti loptu želi li biti nositelj igre ove reprezentacije.

Luka Modrić: Luka će brzo zaboraviti ovaj nastup u kojem nije pokazao ni dijelić raskoši svog talenta. Bez pravog prodora, bez prave lopte, bez dirigiranja ritmom hrvatske igre; sve to ne čudi s obzirom na iscrpljujući nastup prije samo tri dana protiv Arsenala.

Darijo Srna: Novi kapetan bio je standardno borben, ali izostao je neki konkretan učinak. Bez pravog ubacivanja ili prodora, pa stoga i tek prolazna ocjena.

Ivan Jurić: Njega je stručni stožer vjerojatno i najpomnije pratio, a zaključak će vjerojatno biti - zadovoljio. Debitant nije impresionirao, Rumunji su posebno u prvom dijelu imali prostora u sredini, a Jurić se s Modrićem nije nametnuo protivniku. U drugom dijelu je cijela momčad igrala bolje, pa tako i Jurić, a Biliću ostaje procijeniti je li Jurić zaista rješenje za nasljednika Nike Kovača.

Ivica Olić (do 61. minute): Brz i rastrčan, a tu otprilike završava lista komplimenata jer Olić nije bio opasan po gol. Ostao je, istina, i bez pravih lopti...

Mladen Petrić (do 46. minute): Imao jednu pravu šansu koju je zapucao, osim toga uglavnom nevidljiv. Bilić će vjerojatno trebati pogledati još koju utakmicu HSV-a kako bi znao kako bolje iskoristiti Petrića i Olića.

Robert Kovač (od 46. minute): Solidno odradio svoj posao, tek je Cocis pobjegao njemu i suigračima u jednoj situaciji.

Niko Kranjčar (od 46. minute): Pokazao u drugom dijelu zašto pripada prvoj momčadi - osim pobjedničkog pogotka, povezao je naše redove, unio okomitiju igru i pokazao da je ozljeda stvar prošlosti.

Eduardo da Silva (od 61. minute): Dobrodošao Dudu! Eduardo ne samo da se vratio na nogometne travnjake, već se vratio na sjajan način. Nije bilo straha od dvoboja, a da i dalje ima vrhunski dodir, Dudu je pokazao asistencijom za pobjednički pogodak. Bravo majstore!

Hrvoje Čale (od 71. minute): Po dobrome će pamtiti debi u Bukureštu - učvrstio lijevi bok, jednom i dobro prošao te pokazao da dobre igre u Turskoj nisu nikakva slučajnost.

Ognjen Vukojević (od 61. do 78. minute): Neće po dobrome pamtiti Bukurešt - osim što mu je Ivan Jurić oduzeo titulu "Nikinog nasljednika", kratki nastup završio je - u krvi. U 17 minuta "Vuk" je stigao pokazati da nije zaboravio gristi i trčati...

Nikola Pokrivač (od 78. minute): Odradio desetak minuta, nije stigao previše pokazati.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!