Liga prvaka - Glavna runda - grupa 2, 3. kolo, 14.02.2009.
RK Zagreb
RK Zagreb 30:32 Chambéry
Chambéry

Francuzima prija Zagreb

Ivor Krapac • subota, 14.02.2009.
Francuzima prija Zagreb
Foto: Kristijan Komarica

Kao i prije nepuna dva tjedna na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj, francuski rukometaši ponovno su imali razlog za slavlje u Zagrebu, ovog puta u klupskim bojama. Na krilima sjajnog reprezentativca Daniela Narcissea i raspoloženog vratara Robina, Chambery Savoie ugrabio je važna dva boda protiv zagrebačkog Croatia osiguranja na otvaranju drugog kruga Lige prvaka...

Kad u prvih 20 minuta izgradiš visoku prednost od sedam razlike, a na kraju ostaneš praznih ruku, riječ je o praznom hodu i padu za kojeg je teško naći opravdanje. Zagrebašima se ove subote u Ledenoj dvorani dogodio baš ovakav prazan hod i veliki pad nakon odličnog ulaska u utakmicu, a gosti iz Francuske na koncu su se osladili s iznimno vrijednih 32:30 (15:17).

U prvom poluvremenu Zagrebaši su odmah krenuli u punoj brzini. Tonči Valčić, Duvnjak i Lazarov su nekoliko puta sijevnuli udarcima izvana, a u obrani 3-2-1 gosti nisu imali prolaza pa Gorazd Škof na vratima nije ni imao previše posla.

Nakon kakvog-takvog Chamberyjevog rezultatskog priključka u prvih desetak minuta, gosti su se našli u puno većim problemima između 10. i 20. minute. Zagrebaši su golovima Horvata, Lazarova i nedavno pristiglog Hrvatina povisili na 10:4 u 13., da bi nešto kasnije, u 17. minuti, Hrvatin donio i odmak do dotad maksimalnih 13:6.

Gosti su se u tom razdoblju isticali jedino konfuzijom i propuštanjem nekoliko napada bacanjem lopti u aut, što je momčad Lina Červara kaznila pogocima u kontri ili polukontri. Sve je izgledalo sjajno do 14:7 Duvnjakovim pogotkom u 21. minuti, no nakon toga dogodio se pad Zagrebaša u igri, slično nekim već viđenim izdanjima iz prvog kruga.

Duvnjaka je u vanjskoj liniji u završnici prvog dijela zamijenio Ivano Balić, a s Ivanom u igri nije izgledalo jednako tečno kao i dotad, osjetilo se da u ovoj momčadi još uvijek nije dovoljno uigran, niti u formi u kakvoj ga pamtimo iz najboljih dana. Pored toga, gostujući trener Philippe Gardent obavio je promjene u svojoj vanjskoj liniji, ubacivanjem Baracheta i N'Diayea umjesto Nateka i Nocara, što mu se pokazalo kao dobar potez s obzirom da je njegova momčad zaigrala puno bolje.

Chambery je u samo nekoliko minuta potpuno uhvatio priključak, serijom golova Busseliera i Narcissea dvaput stigao na samo pogodak zaostatka, da bi Lazarov u posljednjoj minuti minuti prvog dijela iz sedmerca osigurao Zagrebašima 17:15 na velikom odmoru.

Rano u drugom dijelu Daniel Narcisse nastavio je tamo gdje je stao u završnici prvog poluvremena i s još četiri pogotka donio gostima 20:20, njihovo prvo izjednačenje još od početka utakmice. Za domaću momčad odgovorio je Tonči Valčić, s dva pogotka pridružio se Džomba, koji je ušao tek u drugom poluvremenu, pa je u 45. minuti na semaforu zasvijetlilo nešto ugodnijih 25:22 za Zagreb.

No, u posljednjih 15 minuta dogodio se novi veliki pad domaće momčadi i odlazak Chamberyja do pobjede uz ključne uloge Narcissea i vratara Robina. Francuski reprezentativni lijevi vanjski zabijao je na sve načine, izvana i nakon prodora, a Robin je skidao i zicere, u pamćenju je ostalo nekoliko obrana Ljubi Vukiću iz izglednih situacija s lijevog krila.

Gosti su Jolijevim pogotkom iz sedmerca u 55. minuti došli do svog prvog današnjeg vodstva (29:28), da bi potom sve u svoje ruke uzeo Narcisse, koji je sa svoja tri gola održao to vodstvo na strani svoje momčadi. Kad propustiš svoju priliku, kao što su Zagrebaši to učinili s ispuštenih sedam razlike iz prvog poluvremena, nije neobično da to platiš i porazom, kao što se večeras dogodilo.

Narcisse je zaključio sjajan nastup s 11 pogodaka, a vrijedi izdvojiti i 13 obrana Robina i osam golova Busseliera u pobjedničkoj momčadi. Zagrebaše je sa sedam golova, četiri sa 7 m, vodio Lazarov, dok su Duvnjak i Tonči Valčić imali po pogodak manje. Gorazd Škof razbranio se u drugom poluvremenu i završio sa 17 obrana.

Liga prvaka - Glavna runda - grupa 2

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

RK Zagreb30:32Chambéry
Celje Pivovarna L.28:34Rhein-Neckar Löwen
1Rhein-Neckar Löwen 6188:164+248
2RK Zagreb 6176:158+188
3Chambéry  6177:178-18
4Celje Pivovarna L. 6149:190-410

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!