Rukomet

Lowen ugrabio pruženo

Goran Markuš • ponedjeljak, 16.02.2009.
Lowen ugrabio pruženo
Foto: EPA

Prvo kolo glavne runde Lige prvaka je iza nas. Dok su gostujuća pobjeda Reala u španjolskom derbiju kao i veliko slavlje Čehovskih Medveda kod FCK vijesti kola za nas je uvjerljivo najvažniji, no i najtužniji domaći poraz Celja koji je omogućio njemačkom Lowenu odvajanje od našeg CO Zagreba u ukupnom poretku skupine II...

O velikom slavlju HSV-a našeg Blaženka Lackovića, slavlju koje im je omogućilo bijeg na vodećoj poziciji skupine I već smo pisali, a u drugom ogledu skupine Čehovski Medvedi su novim slavljem osigurali drugo mjesto u ukupnom poretku zbacivši FCK na posljednje, četvrto mjesto. Bila je to vrlo tijesna utakmica prvih 45 minuta tijekom kojih su domaćini bili ti koji su potpuno kontrolirali igru.

Međutim, kod rezultata 29:29 gosti ubacuju u drugu brzinu u obrani istovremeno napadački predvođeni sjajnim Ruskim dvojcem Mikhail Čipurin (7 golova) - Timur Dibirov (7 golova) što im omogućava 4:8 seriju kojom osiguravaju za Kopenhagen nedostižno vodstvo.

O za nas vrlo teškom porazu CO Zagreba od francuskog Chamberyja, poraza koji je za sobom povukao ostavku Line Červara, već smo pisali, no da tragediji tu ne bi bio kraj pobrinuo se Lowen slavljen u Celju. Bila je to vrlo čvrsta utakmica koju su Nijemci odigrali krajnje koncentrirano.

Rano vodstvo gostiju omogućio je vrlo raspoložen dvojac Mariusz Jurasik (11 golova) - Jan Filip (9 golova), a usamljen Eduard Koksarov (11 golova) na drugoj strani sam nije mogao ozbiljnije priprijetiti vrlo raspoloženim Nijemcima. "Odigrali smo vrlo koncentriranih 60 minuta još jednom dokazavši da smo jedna od najboljih ekipa u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka", izjavio je trener Lowena, Wolfgang Schwenke.

Pobjedom protiv Flensburga Montpellier je skočio na odlično drugo mjesto u poretku skupine III. Na leđima odličnog Michaela Guigoua (8 golova) domaćini su i bez ozlijeđenog Wissema Hmama uspjeli potpuno iskontrolirati susret, a svoju posljednju šansu gosti su dobili dobili u 40. minuti kada je razlika iznosila svega dva gola. Ipak, šansa je propuštena i Flensburg je pao na posljednje mjesto u skupini.

Usprkos nesreći i smrti njihovog rumunjskog igrača, Mariana Cozme uprava Veszprema nije odlučila odgoditi susret sa Ademarom. I ovdje je bila riječ o vrlo neizvjesnih, ali i krajnje emocionalnih 60 minuta igre koju su domaćini na leđima sjajnog Nikole Eklemovića (9 golova) bolje otvorili i u jednom trenu pobjegli na velikih +5, no Ademar se uvijek vraćao.

Iako su gosti na leđima Martina Stranovskog (6 golova) i našeg Damira Bičanića (5 golova) pokušavali iskoristiti svaku pruženu priliku domaćini su nošeni atmosferom u dvorani uspjeli osigurati nova dva boda koja su, očekivano, posvetili poginulom Cozmi.

Prava rukometna poslastica stigla nam je u grupi IV gdje je u goste Barceloni otišao njihov vječiti španjolski protivnik, Real Madrid. Bila je to vrlo neizvjesna borba dva vrhunska kluba, a nakon što su gosti susret završili sa tri gola prednosti nije bilo kraja tuzi za nešto više od 3500 gledatelja. Naime, ovim porazom Barcelona ostaje bez boda na trećem mjestu skupine i samo ih tri uzastopne pobjede uz još neke druge povoljne rezultate mogu spasiti od ispadanja od daljnjeg natjecanja u Ligi prvaka.

Za razliku od španjolskog ogleda danski GOG nije imao šanse protiv vrlo raspoloženog Kiela. Ispred nešto više od 2200 gledatelja Svendborg nije mogao ništa protiv sjajnih gostiju predvođeni odličnim dvojcem Marcus Ahlm (8 golova) - Filip Jicha (8 golova), a konačnih 12 golova razlike možda najbolje odražava pokazano na terenu.

Po dva susreta drugog kolo glavne runde Lige prvaka na rasporedu su u srijedu 18. te u subotu 21. veljače dok će se preostala četiri susreta odigrati u nedjelju, 22. veljače.

Liga prvaka - Glavna runda - grupa 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

HSV Hamburg34:23SDC San Antonio
FCK Handbold33:37Čehovski Medvedi
1HSV Hamburg 6185:169+1610
2Čehovski Medvedi 6196:190+66
3SDC San Antonio 6174:17406
4FCK Handbold 6180:202-222

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!