Liga prvaka - Glavna runda - grupa 1, 3. kolo, 11.02.2009.
HSV Hamburg
HSV Hamburg 34:23 SDC San Antonio
SDC San Antonio

Hamburg sjajno otvara Ligu prvaka

Goran Markuš • četvrtak, 12.02.2009.
Hamburg sjajno otvara Ligu prvaka
Foto: Kristijan Komarica

Sjajnom predstavom u drugom poluvremenu HSV Hamburg našeg Blaženka Lackovića slavio je u prvom euroligaškom susretu nakon dvomjesečnog zimskog sna klupskog rukometa u Europi...

Već na samom otvaranju susreta bila je vidljiva nadmoć domaćina koji su ipak radili previše grešaka da bi se uspjeli i značajnije rezultatski odvojiti. "Bila je to naša prva utakmica nakon dosta vremena stoga ne čudi što se nismo odmah najbolje snašli, no kasnije je sve sjelo na svoje mjesto", izjavio je francuski pivot, Bertrand Gille.

Uistinu, po povratku na teren za Nijemce sve je sjelo na svoje mjesto. U samo 13 minuta domaćini rade ogromnu 12:4 seriju i bježe na najvećih +13 da bi se gosti pred sam kraj utakmice, nošeni svojim ponajboljim strijelcem, Cristianom Malmagro Vianom (8 golova) ipak uspjeli približiti na konačnih -11.

Vezane vijesti

Očekivano, i trener HSV-a, Martin Schwalb bio je vrlo zadovoljan drugim poluvremenom svoje momčadi"Imao sam im puno toga za reći i izgleda da su me razumjeli. U nastavku smo uz pomoć nekoliko vrlo kvalitetnih igrača s klupe odigrali odlično - bolje od toga teško je uopće zamisliti."

Odlična večer je i iza Pera Sandstroma koji je u tim odlučujućim momentima branio uistinu fenomenalno. "Njegove obrane dodatno su nas ohrabrile. Iza njega je uistinu briljantna večer", izjavio je naš Blaženko Lacković (4 gola) nadodavši: "Još ne smijemo razmišljati o osmini finale. Puno je susreta ispred nas i treba ići utakmicu po utakmicu."

Veliki problem Španjolaca zasigurno je predstavljala i relativno kratka klupa kao i činjenica da se Malmagru nitko ozbiljnije nije priključio. "Bili smo umorni i sa previše ozlijeđenih igrača da bi izdržali cijeli susret. Nažalost, ono lošije lice pokazali smo u važnijem trenutku i upravo tu smo izgubili susret", izjavio je trener Portlanda, Chechu Villaldea.

Već tijekom ovog vikenda na rasporedu su i ostale utakmice rukometne Lige prvaka.

Liga prvaka - Glavna runda - grupa 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

HSV Hamburg34:23SDC San Antonio
FCK Handbold33:37Čehovski Medvedi
1HSV Hamburg 6185:169+1610
2Čehovski Medvedi 6196:190+66
3SDC San Antonio 6174:17406
4FCK Handbold 6180:202-222

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!