Rukomet

Siščanima županijski derbi

Branimir Korać • utorak, 17.02.2009.
Siščanima županijski derbi
Foto: Ivana Strahija

Rukometaši Siscije i Moslavine susreli su se u drugom kolu Kupa regije Centar, a u na kraju pomalo neizvjesnom susretu slavili su domaćini 32:29...

Siscia - Moslavina 32:29 (19:14)

2. kolo Kupa regije Centar

Sisak, SD Brezovica, 700 gledatelja

Suci: Gordan Lukić, Mario Stipinović (Zagreb)

Siscia: Danijel Palaić, Mate Svalina 6, Mario Bjeliš 8, Domagoj Orlić, Josip Ražić 2, Josip Somić (3 obrane), Tihomir Baltić 2, Tomislav Bešlić 4, Branimir Bouček (11 obrana), Enes Halkić 2(2), Luka Butorac, Mario Turan, Jakov Gojun 7, Goran Bogunović. Trener: Slavko Goluža.

Moslavina: Krunoslav Slukan, Nenad Banović 5, Marin Dumešić 1, Milanko Čaprić 6, Željko Popović 1, Matija Podvalej, Alen Lukes 2, Juraj Stipetić, Davorin Adamović (11 obrana), Bojan Jelenić 10(1), Saša Slukan 1, Ivan Harmicar, Mario Jelinić 3, Vedran Kristić. Trener: Dubravko Prelčec.

Sedmerci: Siscia 2/4, Moslavina 1/1

Isključenja: Siscia -, Moslavina 8 minuta (Jelenić, S.Slukan, Jelinić 2).

Siscia je umalo održala sportsku lekciju na temu kako izgubiti dobivenu utakmicu. Pred nekih 700 gledatelja u SD Brezovica ugostili su kutinsku Moslavinu, imali ugodnu prednost i 40 minuta, a onda vratili goste u igru i na kraju ipak osigurali pobjedu i prolaz u naredni krug.

Prvo poluvrijeme proteklo je posve u znaku domaćina. Nošeni s devet obrana Branimira Boučeka te šest golova Marija Bjeliša, Siscia jer na poluvremenu imala ugodnih 19:14. Zanimljivost prvog dijela je da gostujući vratari nisu imali niti jednu obranu, a prvi gol su postigli tek u osmoj minuti iz sedmerca smanjivši na 6:1.

Unatoč tim podacima domaćin nije uspio ostvariti višu prednost na odmoru, no dobrim ulaskom u drugo poluvrijeme ipak su uspjeli povećati razliku.

Pogotkom u drugom dijelu odličnog Mate Svaline, Siscia je 41. minuti imala najviših 26:18 i činilo se kako Moslavci nemaju šanse za bilo što osim visokog poraza u ovom susretu.

No kako to ne bi bilo tako, pobrinuli su se u razdoblju od 47. do 55. minute kada rade seriju 5:1 i smanjuju na 30:28 te imaju napad za smanjenje na minus jedan. Ipak, odličnom reakcijom u obrani Bogunović krade loptu, Svalina zabija i Siscia do kraja susreta mirno odlazi do pobjede 32:29.

Kod Siscije najbolji su bili Bjeliš s osam, Gojun sa sedam i Svalina sa šest golova dok su Moslavinu predvodili Jelenić s deset golova te Adamović s 11 obrana, svih 11 iz drugog poluvremena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!