Košarka

"Najbolja utakmica sezone"

Ivor Krapac • srijeda, 25.02.2009.
"Najbolja utakmica sezone"
Foto: Kristijan Komarica

Za Velimira Perasovića je to rijedak slučaj, no odlična predstava njegove momčadi na gostovanju u Istanbulu nije mu dala puno drugih opcija osim da bude zadovoljan. Cibosi su uništili Fenerbahče Ülker već u prvom poluvremenu, a nakon tako sjajno obavljenog posla, bilo je teško odrediti što je izgledalo bolje, obrana ili napad. Sve je bilo jako dobro...

Utakmica u kojoj se čak ni Velimir Perasović ne nervira. Ili barem ne previše. Bila je to večer u kojoj je Ciboni gotovo sve išlo po željama, s vodstvom od 49:27 i osiguranom pobjedom praktički već nakon 20 minuta, sa 61 % šuta iz igre, 64 % za dvicu i podjednako odličnih 53 % za tri poena, s obranom koja melje, kvalitetnim doprinosom gotovo svakoga tko je stupio na parket - ukratko, bez slabe točke.

"Nikako nismo očekivali da ćemo ovu utakmicu dobiti tako lako. Iskreno govoreći, ovo nam je bila najbolja utakmica u sezoni", komentirao je zadovoljni Perasović na pressici nakon pobjede: "Ispunili smo ono što smo planirali i u obrani i u napadu, otvarali čiste šuteve i pogađali ih u povećavanju vodstva, a kad smo otišli preko 20 razlike u drugom poluvremenu, dobro smo čuvali tu prednost do kraja utakmice."

Bilo je to nešto sasvim drugo u odnosu na nervozno izdanje pretprošlog tjedna protiv istog protivnika, kad je Fener u Zagrebu slavio sa 65:55 - tih 55 postignutih poena Cibosi su ovog puta imali već rano u trećoj četvrtini. "Prošlu utakmicu smo odigrali jako loše u napadu, no u međuvremenu smo osvojili Kup i napunili se samopouzdanjem, i to nam je večeras pomoglo", dodao je trener Cibosa.

Nikša Prkačin istaknuo se s 10 poena i šest skokova za 19 minuta na parketu, a kao i Peras, i on je bio jako zadovoljan nakon utakmice: "Bilo je lijepo doći ovdje i igrati u Istanbulu, proveo sam ovdje niz godina u Efes Pilsenu... Nismo se nadali ovako lakoj pobjedi, bio je to njihov loš dan, dok smo mi odigrali po planu i bili disciplinirani svih 40 minuta. Sve smo radili bolje od njih, dobro je vratiti se u Zagreb s ovako visokom pobjedom."

Bogdan Tanjević, trener istanbulske momčadi, bio je, naravno, iznimno razočaran, Fener je ovime izgubio gotovo sve izglede za prolaz u četvrtfinale: "Ako dozvoliš protivniku da zabije 84 poena na tvom parketu, jako je teško do pobjede, osobito u Euroligi. U Zagrebu smo zadržali Cibonu na 55 poena, a danas smo bili jako loši i obrambeno i napadački."

Euroliga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

CSKA Moskva95:71Montepaschi Siena
Fenerbahçe64:86Cibona
1CSKA Moskva 51+77
2Montepaschi Siena 42+16
3Cibona 24-33
4Fenerbahçe 15-60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Euroliga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

CSKA Moskva95:71Montepaschi Siena
Fenerbahçe64:86Cibona
1CSKA Moskva 51+77
2Montepaschi Siena 42+16
3Cibona 24-33
4Fenerbahçe 15-60

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!