Rukomet

"Žigosani" traže pobjedu i razliku

Ivor Krapac • četvrtak, 26.02.2009.
"Žigosani" traže pobjedu i razliku
Foto: Kristijan Komarica

U situaciji kad im je svaka utakmica malo finale u potrazi za prolaskom drugog kruga Lige prvaka, rukometaši zagrebačkog Croatia osiguranja spremni su za put u Chambery, na novu postaju njihovog puta iskupljenja i borbe za četvrtfinale. U Francuskoj će cilj biti pobjeda i što veća razlika kako bi se nadoknadio poraz od dva pogotka protiv istog suparnika u prvom susretu u Zagrebu...

Potpuna mobilizacija i utakmica nakon koje nema povratka - tim je riječima direktor zagrebačkog kluba Bartol Kaleb opisao ono što CO čeka u subotu u Francuskoj s početkom u 17,30 sati: "14 igrača koji će obući dres mora shvatiti da su 14 žigosanih, moraju zavrtjeti u svojoj glavi da nema predaje. Kvalitetu imaju, a imaju i ostale uvjete, jedan od razloga našeg putovanja charterom danas poslijepodne je potpuna priprema za tu utakmicu."

Chambery Savoie dočekat će Zagrebaše u puno komotnijoj situaciji na ljestvici, s maksimalnih osam bodova i četiri boda prednosti pred njemačkim RN Löwenom i hrvatskim prvacima, a prednost im je i pobjeda s 32:30 pretprošlog tjedna u Ledenoj dvorani. Kao što znamo, CO je u međuvremenu izveo trenersku promjenu, umjesto Lina Červara klupu su preuzeli Senjanin Maglajlija i Mirko Bašić, a s novim dvojcem stigla je pobjeda u Celju za zadržavanje šansi za četvrtfinale.

Vezane vijesti

"U Francusku idemo zdravi, što nije bilo prečesto, momčad je kompletna i to nam je velika stvar i prednost", najavio je Mirko Bašić: "Bit ćemo motivirani, dečki su u ova dva tjedna otkako smo s njima shvatili ozbiljnost situacije, shvatili su da se mora pobijediti. U Celju smo probili led i skinuli mali dio tereta, očekujem da ćemo ovom utakmicom taj teret skinuti do kraja ili se barem tome približiti s obzirom da će nam nakon toga ostati još jedna utakmica."

"U Celju smo već igrali solidno u nekim segmentima, mislim da smo bili odlični u obrani, dok ćemo sada pokušati biti još malo konkretniji u napadu što nam je nedostajalo u zagrebačkoj utakmici protiv Chamberyja. Iako smo tada primili puno golova, mislim da smo tu utakmicu izgubili u napadu, napravili smo previše gluposti, poklonili im previše lakih lopti kroz brze šuteve. To ćemo ovog puta pokušati izbjeći, cilj nam je odigrati tvrdu i koncentriranu utakmicu i mislim da će to, uz kvalitetu koju imamo, biti dovoljno za pobjedu", dodao je Bašić.

Senjanin Maglajlija istaknuo je da se momčad diže, a u najavi subote vratio se na zagrebački ogled s francuskim klubom: "Obradili smo tu utakmicu, to je najbolja priprema, pokušali smo izdvojiti naše dobre stvari i to ćemo nastojati zadržati ili dići na veći nivo, a ono što je bilo loše i katastrofalno probat ćemo anulirati s određenim konkretnim zadacima. Trebat će dosta samodiscipline, mi u principu imamo takvu pripremu - malo više odgovornosti svakog pojedinca, malo više cijenjenja lopte, malo duži napad u jednom trenutku igre kad nas pritisnu, tu ima dosta tehničkih detalja."

Maglajlija tvrdi da su, kako se utakmica bliži, igrači sve ozbiljniji, pa čak i preozbiljni: "No, to je dobra stvar - svi smo shvatili da nam nema druge nego pobijediti."

Mirza Džomba kazao je da su Zagrebaši "spremni za rat" i sve što ih može dočekati u subotnjem susretu: "Igrat ćemo protiv stvarno odlične momčadi, dobili su Celje vani, nas u Zagrebu, sada i Nijemce doma, sjajna su ekipa s ekstra-kvalitetnim Narcisseom, ali i drugim igračima koji su posloženi u kvalitetnu cjelinu, bit će zaista teško igrati protiv njih u gostima."

"Prednost im je što igraju doma, no nama je to ključna utakmica, o njoj nam ovisi cijela sezona", nastavio je Džomba, dodajući da se u posljednja dva tjedna na Zagrebovim treninzima ide vrlo žestoko, na granici tučnjave u pozitivnom smislu, a sada treba takav pristup prenijeti i na utakmicu u Francuskoj: "Mislim da ne treba zanemarivati ono što se dogodilo u Sloveniji, prvi put smo dobili Celje u gostima. Bez obzira u kakvoj su situaciji trenutno, uvijek su bili tradicionalno jedan od najtežih protivnika Zagrebu, a sad smo ih skinuli na njihovom terenu, nadam se da ćemo nastaviti naš niz."

Zlatko Horvat, Zagrebov kapetan i Džombin pozicijski kolega s desnog krila, rekao je da je stanje u svlačionici odlično bez obzira što je, nakon što se dogodio, domaći poraz od Chamberyja nekoliko dana bio u glavama igrača: "Jednostavno smo svi bili u šoku i nevjerici da smo izgubili tu utakmicu, znamo kakva je sada situacija, nema nam druge nego pobijediti u subotu, o tome nam ovisi cijela sezona. Jako smo se dobro spremili, nadam se da ćemo dobrom igrom i u obrani i u napadu, koji nam je dosad bio problem, uspjeti pobijediti Chambery."

Jesu li priprema i mobilizacija urodili plodom, saznat ćemo u subotu predvečer, malo iza 19 sati.

Liga prvaka - Glavna runda - grupa 2

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Rhein-Neckar Löwen31:26Celje Pivovarna L.
Chambéry 26:30RK Zagreb
1Rhein-Neckar Löwen 6188:164+248
2RK Zagreb 6176:158+188
3Chambéry  6177:178-18
4Celje Pivovarna L. 6149:190-410

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!