Rukomet

Lowen i Čehovski medvedi odradili posao

Goran Markuš • petak, 27.02.2009.
Lowen i Čehovski medvedi odradili posao
Foto: Kristijan Komarica

I ogled sa najslabijom ekipom skupine jednostavno se mora odraditi čega su se sinoć igrači Lowena i Čehovskih medveda držali. Ipak, opušteni gosti koji više nemaju šansi za prolazak skupine pružali su puno ozbiljniji otpor od očekivanog...

Potpuno neočekivano Danci su pošteno namučili Ruse u za njih vrlo važnom susretu. Prvo poluvrijeme većinom se igralo gol za gol uz kratko vodstvo obiju momčadi. +1 za domaćina na poluvremenu bila je alarmantna vijest, no pokraj vrlo raspoloženog dvojca Anders Christensen (6 golova) - Simon Hammer (6 golova) bolje jednostavno nije išlo.

Drugo poluvrijeme nastavilo se kao da odmora nije ni bilo, no u 40. minuti Čehovski medvedi s Konstantinom Igropulom (11 golova) i Timurom Dibirovom (7 golova) na čelu bježe na +4 što im omogućava rutinsko privođenje susreta kraju.

Ovom pobjedom medvedi su napravili veliki korak ka' prolasku skupine. Naime, u slučaju nedjeljne pobjede HSV-a nad Portlandom Čehovski medvedi su na sigurnom, no ukoliko San Antonio iznenadi Ruse čeka težak posao jer pobjeda u Hamburgu postaje imperativ.

Još već otpor pružali su igrači Celja koji su držali egal sa moćnim Lowenom sve do 55. minute susreta. Iako su na leđima vrlo raspoloženog krila, Uwea Gensheimera (8 golova) nekoliko minuta prije kraja poluvremena imali +4 gosti koriste brojne pogreške domaćina i uz 5:0 seriju na odmor odlaze sa minimalnim vodstvom.

Mirsad Terzić (7 golova) i Eduard Koksarov (6 golova) i tijekom drugog poluvremena održavaju Pivovarnu Laško u egalu, no dulja klupa Lowena dolazi do izražaja u posljednjim minutama kada Christian Schwarzer zabija dva odlučujuća pogotka nakon čega domaćini rutinski privode susret kraju.

Sa osvojenih šest bodova Lowen je dobio privilegiju da sam na svojem terenu odlučuje o sudbini u Ligi prvaka. Naime, čak i u slučaju dvije pobjede CO Zagreba u naredna dva ogleda Lowen bi uvjerljivijom pobjedom nad Chamberyjem (u usporedbi sa njihovim prvim ogledom u glavnom dijelu natjecanja kada su Francuzi slavili 25:23) na domaćem terenu osigurao svoj plasman u četvrtfinale.

Liga prvaka nastavlja se već sutra kada na vrući francuski teren izlazi i naš CO Zagreb.

Liga prvaka - Glavna runda - grupa 2

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Rhein-Neckar Löwen31:26Celje Pivovarna L.
Chambéry 26:30RK Zagreb
1Rhein-Neckar Löwen 6188:164+248
2RK Zagreb 6176:158+188
3Chambéry  6177:178-18
4Celje Pivovarna L. 6149:190-410

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!