Nogomet

Miše i Mršić: "Sve je riješeno"

Bernard Jurišić • srijeda, 04.03.2009.
Miše i Mršić: "Sve je riješeno"
Foto: Bruno Karadža

Četiri pogotka u mreži Cibalije, opet četiri različita strijelca i odmor za trojicu udarnih članova početnih 11. Hajduk je i više nego uspješno odradio prvu utakmicu polufinala kupa protiv Cibalije, sa čime su se složila i oba trenera...

Cibalia nije dorasla ni Hajdukovoj klupi. Takav se zaključak nameće nakon viđenog u prvih 90 minuta polufinala Hrvatskog kupa. Svih 90 minuta bez trojice, 45 minuta bez četvrtog stožernog igrača iz prvih 11 nije smetalo Hajdukovcima da proslave uvjerljivu pobjedu od 4:1 i praktično osiguraju plasman u finale.

"Ostvarili smo priželjkivano. Tri gola prednosti nam daju prigodu da mirno idemo na uzvrat u Vinkovce i smatram da smo ovom utakmicom osigurali prolaz u finale. Nikome nije lako dati četiri gola, pa moram biti zadovoljan rezultatom i donkle i igrom", rekao je Hajdukov trener Ante Miše nakon utakmice.

Vezane vijesti

Posebno zadovoljstvo očituje se u činjenici da je Hajduk uvjerljivo slavio i usput odmorio nekoliko važnih igrača. Čak ni Skokin izlazak na poluvremenu nije ozbiljnijeg karaktera.

"Skoko je dobio čepovima u potkoljenicu, no nije ništa ozbiljno i očekujem ga već sutra na treningu. Kalinića i Andrića nisam planski odmarao nego su imali neke sitne ozljede zbog kojih je bilo pametnije preskočiti današnju utakmicu, a odmarao sam samo Vejića. Bartolović? Igrao je jako loše, zato je rano zamijenjen."

Trener Cibalije Stanko Mršić mogao je samo čestitati Hajduku nakon utakmice. Njegova momčad nije danas ostavila dobar dojam u Poljudu, no imat će još dvije prigode kod kuće u narednih 14 dana protiv Hajduka.

"Znali smo da je Hajduk dobar, a njihova današnja igra u ovom sastavu dokazuje koliko su jaki. Mi smo napravili gomilu individualnih pogrešaka i mislim da smo pobijedili sami sebe. Sva su četiri pogotka pala iz naših pogrešaka. Ostaje nam još samo nada da u uzvratu možemo napraviti nešto, makar treba biti realan i priznati da je Hajduk praktično osigurao finale. Mi se moramo okrenuti prvenstvu."

Hrvatski Kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!