Rukomet

Zatvoreno je još jedno poglavlje

Goran Markuš • ponedjeljak, 09.03.2009.
Zatvoreno je još jedno poglavlje
Foto: EPA

Nakon posljednjeg kola igre po skupinama HSV, Čehovski medvedi, Lowen, CO Zagreb, Veszprem, Flensburg, Kiel i Ciudad Real osigurali su svoj opstanak u Europi, a već će sutra nakon izvlačenja, koje je na rasporedu u 18.30h, saznati i ime protivniku u četvrtfinalu rukometne Lige prvaka...

Skupina I

Poraz Čehovskih medveda u srijedu omogućio je Portlandu da nakon lošeg starta u glavnom dijelu natjecanja ipak sam odlučuje o svojoj sudbini i to protiv FCK, jedinog kluba u skupini bez osvojenog boda. Ipak, Danci su pružali daleko veći otpor nego što se očekivalo i u vrlo tijesnoj utakmici uzeli oba boda Španjolcima čime su se Rusi, uz prvoplasirani HSV ipak uspjeli plasirati u četvrtfinale Lige prvaka.

Skupina II

Kao što smo već u nekoliko navrata pisali u skupini II uz naš CO Zagreb sjajnom igrom protiv Chamberyja svoje mjesto u četvrtfinalu osigurao je i njemački Lowen. Bila je to laka pobjeda Nijemaca koji su već u prvom poluvremenu otklonili sve sumnje da bi do kraja susreta +9 pretvorili u ogromnih +15.

Skupina III

Veszprem i Flensburg svoj su prolazak skupine osigurali i prije posljednjeg kola, a sjajni Mađari samo su jednim bodom protiv Montpelliera mogli potvrditi prvo mjesto. Ipak, minimalno vodstvo nije im bilo dovoljno u drugom poluvremenu kada Francuzi koriste nekoliko propusta u obrani domaćina i sa golom "viška" od rukometne Lige prvaka ipak se opraštaju pobjedom.

Iako im je slavlje u Ademaru, za koji je ova utakmica bila potpuno nevažna, moglo donijeti prvo mjesto u skupini Flensburg na terenu nije pokazao svoju najbolju stranu što su domaćini znali iskoristiti i +4 na poluvremenu zadržali su do kraja susreta.

Skupina IV

Kiel i Ciudad Real u posljednje su kolo već ušli kao četvrtfinalisti rukometne Lige prvaka, a do prvog mjesta Španjolci su mogli doći isključivo pobjedom sa velikih osam golova razlike. Nakon tijesnog prvog poluvremena pobjedu su upisali, no +2 bilo je nedovoljno za išta više od drugog mjesta koje su imali i prije međusobnog ogleda.

Rezultatski prilično nevažan susret u nedjelju je odigran u Danskoj gdje je domaći GOG imao priliku upisati svoje prve bodove u glavnom dijelu natjecanja. Ipak, Barcelona je bila neumoljiva i sjajnim drugim poluvremenom upisuje visoku +6 pobjedu nad domaćinima kojom samo potvrđuje treće mjesto u skupini.

Liga prvaka - Glavna runda - grupa 4

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Atletico de Madrid35:33Kiel
GOG29:35Barcelona
1Kiel 6210:174+3610
2Atletico de Madrid 6195:173+2210
3Barcelona 6181:183-24
4GOG 6166:222-560

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!