Nogomet

"Preko Reala do finala"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 09.03.2009.
"Preko Reala do finala"
Foto: EPA

Rafael Benitez uoči dvoboja s Realom zna da ima aktivan rezultat, a s obzirom na njegovu filozofiju igre, to bi engleskoj momčadi moralo jamčiti prolaz u četvrtfinale. No, s druge će strane stajati Real Madrid, protiv kojeg nitko nema pravo unaprijed uračunati uspjeh...

Specijalist za europska natjecanja, Rafael Benitez, ponovno je na putu da s Liverpoolom ostvari bolji rezultat u Europi nego u Premiershipu, a na putu mu stoje sunarodnjaci iz španjolske prijestolnice, koje on iznimno cijeni.

"Real je najtrofejnija momčad Starog kontinenta, stoga bi bio fantastičan podvig izbaciti ih iz Lige prvaka, ali mi razmišljamo o osvajanju naslova prvaka Europe", hrabro je najavio strateg Liverpoola, dodavši: "Prođemo li Real, igrat ćemo još važnije utakmice. Želimo i ove godine razgovarati o finalu".

Usprkos svim predviđanjima, Benitez najavljuje da neće čuvati rezultat: "Moramo igrati na pobjedu, i to bez primljenog pogotka. Gosti nas neće napasti od prve minute, oni će čekati da vide kako mi igramo".

Benitez velike nade polaže i u vjerne navijače na Anfieldu: "Oni će igrati ključnu ulogu. Nadam se da će igrači Reala poslije susreta morati reći da je atmosfera igrala važnu ulogu".

Fabio Aurelio smatra da gosti očekuju takav ugođaj: "Liverpoolovi su navijači najbolji na svijetu i Real dolazi svjestan te činjenice". Aurelio se slaže sa svojim trenerom: "U Madridu smo odigrali sjajnu obranu, ali u Liverpoolu će biti drukčije. Mislim da Real neće odmah jurnuti po pogodak".

Liverpool će igrati bez kažnjenog Alberta Riere, a Fabio Aurelio tvrdi da to neće biti hendikep: "Imamo dobru momčad i svi igrači mogu odigrati izvrsno. Tko god izađe na teren dat će sve od sebe".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!