Rukomet

Pipo napenalio Varteks

Ivana Strahija • srijeda, 11.03.2009.
Pipo napenalio Varteks
Foto: Ivana Strahija

Umjesto pravog lokalnog derbija, oštre borbe i bitke za svaki gol, u osmini finala hrvatskog Kupa vidjeli smo blijedo izdanje kako Varteksa tako i Pipa, a pobjednika su odlučili tek penali, što je ujedno bio i najzanimljiviji dio utakmice.

1/8 finala hrvatskog Kupa

VARTEKS DI CAPRIO - PERUTNINA PIPO IPC 27:28 np (24.24, 12:12)
Varaždin, nova dvorana uz Dravu, gledatelja 1000
Suci: Bajt (Dugo Selo), Tor (Zagreb)

Varteks di Caprio: Breljak, Brkinjač, Grgić, Brdar 1, Huđ 2 (1), Žnidarić, Gotal 5, Batinović 8 (4), Žganec 2, Štimac, Prole 6
+Huđ 1, Brkinjač 1, Žganec 1

Obrane: Tolić 7, Vujović 11 (+1)
Sedmerci: 5/6
Isključenja: 4 minute

Perutnina Pipo IPC: Arnaudovski 5 (1), Varga 3, Barić, Balog 4, Lesjak, Petak, Turk, Mesarić 1, Krajner 4, Pašalić 4 (1), Hrman, Ćavar
+Pašalić 1, Balog 1, Arnaudovski 1, Varga 1

Obrane: Lončar -, Sladoljev 10+1 (+2)
Sedmerci: 1/2
Isključenja: 6 minuta

"Sraz učenika i učitelja", "Canjugini bivši protiv Canjuginih sadašnjih", "Čakovčani protiv Varaždinaca"… sve su to naslovi koje smo mogli iskoristiti za ovaj tekst. Nećemo, jer ruku na srce, utakmica je razočarala većinu onih koji su je gledali večeras u novoj dvorani uz Dravu.

Zašto su izbačeni navijači?

Dokaz da rukomet ima poklonika su i dvije navijačke skupine koje redovito prate svoje klubove na utakmicama. "Univerzalni sportaši" varaždinski White stonesi i "specijalizirani rukometaši" čakovečki Sjeverni vitezovi i danas su navijanjem, pjesmom i bodrenjem dizali atmosferu s tribina.
Nemalo je stoga bilo iznenađenje mukom iz gledališta u drugom poluvremenu, a navijača ni od korova. Nije nam dugo trebalo da saznamo kako je 30tak Varaždinaca i 10tak Čakovčana izbačeno iz dvorane, za sada neslužbeni podaci govore kako je policija zahtijevala da napuste dvoranu jer su o poluvremenu popili alkoholna pića u ugostiteljskom objektu dvorane.
Nije nam jasan taj razlog, tim više što najnovije odredbe o navijačima govore o čak 0.8 dozvoljenih promila, pa ćemo objašnjenje potražiti u četvrtak u PU varaždinskoj.

Razlog slaboj igri, u kojoj se doslovce igralo gol za gol, uz vrlo malo inventivnosti, atraktivnosti ili pak borbenosti ponudio je Vladimir Canjuga, bivši trener Pipa i sadašnji Varteksa: "Najveći problem moje ekipe je kratka klupa, ovog puta nisam imao desno krilo, jer je Jagačić imao ukliješten živac, a Žganec ima kronične probleme, morali smo Štimca staviti na tu poziciju, a on se bojao ulaziti. No, mislim da su se obje ekipe potrošile u susretima Premijer lige, znam da je nama u Umagu bilo naporno, vjerojatno je i Pipu, tako da je ovo bilo za očekivati."

Što se kretanja rezultata tiče, spomenut ćemo +3 Perutnine u 19. minuti (dva gola Arnaudovskog za 9:6), koje je Varteks do poluvremena anulirao uz nekoliko sedmeraca. U drugom poluvremenu malo +1 ima Varteks, pa okreće Pipo, no rezultat je cijelo vrijeme "tu negdje". Treba reći i to da je Varteks u tri navrata tijekom drugih 30 minuta imao igrača više, no to Varaždinci jednostavno nisu znali iskoristiti.

Kad je na 24:24 isteklo vrijeme, pobojali su se prisutni da će biti produžetaka, no o pobjedniku je ipak odlučeno pucanjem s linije sedam metara, po pravilniku. Nakon pogotka Pašalića pogađa i domaći Huđ, no potom Vujović brani Ćavarov šut. Golom Brkinjača Varteks preuzima "štafetu", precizni su zatim Pipov Balog i Varaždinac Žganec, a i Risto pogađa bez greške. Gostujući vratar Sladoljev znao je zatim predosjetiti kamo će pucati ponajbolji u domaćim redovima Batinović, a na 3:4 u penalima diže Čakovčanac Varga. Za konačni rezultat Sladoljev brani i šut Gotala.

Zaključak večeri je da su gledatelji u stvari zbog pregustog rasporeda natjecanja ostali prikraćeni za rukometnu atrakciju, koju bismo možda vidjeli da su igrači bili raspoloženi kako valja i – odmorni. Pipu je na kraju vrijedila ona stara sportska "pobjedi se u zube ne gleda", pred njima je četvrtfinale i ukoliko bude malo sreće možda se ponovi i prošlogodišnji uspjeh (finale protiv Croatia osiguranja). Proslavu su Čakovčani započeli već u svlačionici varaždinske dvorane, pa smo umjesto izjave dobili – gromoglasnu pjesmu pobjednika.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!