Automoto

Loeb i dalje dominira

Martina Oštrić • nedjelja, 15.03.2009.
Loeb i dalje dominira
Foto: EPA

Sebastien Loeb vodeći je i nakon drugog dana ciparskog relija. Mikko Hirvonen i Dani Sordo zamijenili su mjesta, te se Finac sad nalazi na drugoj, a Španjolac na trećoj poziciji. Jari-Matti Latvala više nije u utrci za postolje...

Drugog dana relijanja po Cipru na samom vrhu nema promjena. Sebastien Loeb i dalje juri ka trećoj pobjedi ove sezone, a gotovo 50 sekundi prednosti pred Mikkom Hirvonenom dovoljan su mu razlog za opušten ulazak u posljednji dan natjecanja.

Ipak, Francuz danas i nije zadivio uvjerljivom vožnjom kao prvog dana - pobjedu je odnio samo na devetom brzincu. "Na desetom sam brzincu imao problema s kočnicama, no, srećom, prednost pred konkurencijom dovoljno je velika, pa sam si mogao dozvoliti nešto rezerviraniju vožnju", podijelio je Loeb svoje muke s novinarima nakon posljednjeg brzinca. Ipak, ne boji se da bi ga Hirvonen sutra mogao dostići, jer, kako tvrdi, "On starta drugi, pa ćemo obojica čistiti stazu".

Mikko Hirvonen je uspio dostići Sordovu prednost od dvadesetak sekundi nakon prvog dana te prestići Španjolca i dokopati se drugog mjesta. Premda Finac sveukupno i nije loše vozio, a čak je odnio i pobjedu na osmom brzincu, ipak se požalio na uvjete koji su mu otežavali pronalaženje ritma.

Prema najavi, Hirvonen će u sutrašnji dan ući mirno i bez previše rizika. "Razmak između Loeba i mene je prevelik da bih riskirao", dodao je. Njegov momčadski kolega Jari-Matti Latvala u osmom je brzincu izletio sa staze i izgubio oko 20 minuta. Priznao je Latvala na kraju dana da je to ipak bila njegova greška u bilješkama, jer je u kobni zavoj ušao malo prebrzo. "Ovo je moj prvi nastup na Cipru, i možda se nisam morao boriti s momcima koji se nalaze ispred sebe", izjavio je dodavši kako će odvoziti reli do kraja kako bi skupio iskustvo. Ipak, vremena mladog Finca sugeriraju nam nešto posve drugačije, s obzirom da je i nakon izlijetanja dva brzinca završio na drugom mjestu.

Drugi Citroenov vozač, Dani Sordo, još uvik drži mjesto na postolju. Kao i Hirvonen, Španjolac također nije uspio pronaći pravi ritam tijekom jutra, a ni sam nije siguran zašto je jutro katastrofalno odvozio. Ipak, u jednu stvar može biti siguran, a to je da pobjednik posljednja dva brzinca Petter Solberg ima samo 15 sekundi zaostatka, i da će sve napraviti da se sa svojom momčadi dokopa postolja.

Matthew Wilson sa osmog je mjesta skočio na peto, dok je Sebastien Ogier zadržao svoju jučerašnju poziciju, baš kao i Evgeny Novikov. Posljednji vozač u bodovima je Conrad Rautenbach na osmom mjestu.

Ciparski reli završava sutra, kada ćemo saznati ostaje li Loeb na vrhu poretka Svjetskog prvenstva sa stopostotnim učinkom.

Poredak nakon drugog dana:

1. Sebastien Loeb (FRA/Citroen) 3:33.43,8
2. Mikko Hirvonen (FIN/Ford) + 49,8
3. Daniel Sordo (ŠPA/Citroen) + 01.36,0
4. Petter Solberg (NOR/Citroen) + 01.51,9
5. Matthew Wilson (VB/Ford) + 05.13,7
6. Sebastien Ogier (FRA/Citroen) + 05.42,8
7. Evgeny Novikov (RUS/Citroen) + 06.22,8
8. Conrad Rautenbach (ZIM/Citroen) + 07.23,5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoWRC

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!