Automoto

Loebovih okruglih 50

Martina Oštrić • ponedjeljak, 16.03.2009.
Loebovih okruglih 50
Foto: EPA

Sebastien Loeb došao je do treće uzastopne pobjede ove sezone. Slijedi ga Mikko Hirvonen, dok je bitka za treće mjesto između Pettera Solberga i Daniela Sorda pripala Norvežaninu...

Trećim trijumfom ove sezone Sebastien Loeb došao je do 50. pobjede u karijeri, a i dalje je uvjerljivo vodeći vozač Svjetskog reli prvenstva bez prave konkurencije. S obzirom da su Loeb i suvozač mu Daniel Elena još jučer praktički osigurali novih deset bodova, u današnja tri brzinca i nisu stiskali papučicu gasa do kraja, što se vidi i po vremenima. "Sanjali smo da dostignemo Sainzov i McRaeov rekord, a sada imamo 50 pobjeda" izjavio je presretni Loeb.

Drugoplasirani Hirvonen s pobjedama na dva brzinca bio je uvjerljivo najbrži vozač danas. Ipak smatra da je pobjedu ispustio još u petak. "Totalno sam se izgubio u vožnji", kazao je dodavši kako nije dobro napravio domaću zadaću, te nije u Cipar došao 100 % spreman.

Ipak, najzanimljiviji dvoboj dana vodio se za najnižu stepenicu postolja, i to između Pettera Solberga i Daniela Sorda. U ovom je internom dvoboju na kraju pobjeda pripala starijem i iskusnijem Solbergu. Norvežanin je, dakako, najviše nahvalio mehaničare svog tima. "Radili su 38 sati u komadu kako bi doveli auto u red" izjavio je Norvežanin dodavši kako ponovno pleše u Svjetskom reli prvenstvu.

Matthew Wilson zadržao je peto mjesto, dok su, izlijetanjem Sebastiena Ogiera i Evgenyja Novikova Federico Villagra i Khalid Al Qassimi došli do bodova.

U ukupnom poretku vozače sa maksimalnih 30 bodova predvodi Sebastien Loeb. Kao i obično, slijedi ga Mikko Hirvonen, dok je Daniel Sordo na trećem mjestu.

Sljedeći reli vozi se u Portugalu od 2.5. 4.

Reli Cipar, konačni poredak:

1. Sebastien Loeb (FRA/Citroen) 4:50.347 sata
2. Mikko Hirvonen (FIN/Ford) + 0:27.7 min
3. Petter Solberg (NOR/Citroen) + 1:49.4 min
4. Daniel Sordo (ŠPA/Citroen) + 2:26.3 min
5. Matthew Wilson (VB/Ford) + 6:41.0 min
6. Conrad Rautenbach (ZIM/Citroen) + 11:11.9 min
7. Federico Villagra (ARG/Ford) + 13:18.5 min
8. Khalid Al-Qassimi (UAR/Ford) + 13:44.1 min

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoWRCVideo

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!