Automoto

Solbergu "Duh mitinga"

Vid Horvat • petak, 20.03.2009.
Solbergu "Duh mitinga"
Foto: EPA

Prestižna nagrada Abu Dhabija, "Duh mitinga" pripala je reli momčadi Pettera Solberga za nedavna postignuća i vrhunsku predstavu na Cipru...

Nagrada koja se dodjeljuje za doprinos WRC-u veliko je priznanje za Norvežanina i njegovu momčad, posebno jer se radi o privatnoj reli momčadi i privatnom automobilu Citroen Xsari, koja je prvobitno izgrađena 2001. da bi se sustigao Citroenov vozač Daniel Sordo. Da uspjeh bude veći pobrinuo se i Solberg odličnom vožnjom tijekom vikenda koja je rezultirala trećim mjestom u neizvjesnoj borbi upravo sa Sordom.

Ovo priznanje dodjeljuje se za vrijednosti koje označavaju glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata: poštovanje, inovativnost, integritet i timski rad. Također se odaje počast svakom pozitivnom doprinosu WRC-u od strane bilo koga tko je povezan sa tim sportom.

U Abu Dhabiju su oduševljeni sa reli momčadi Solberga i smatraju kako su oni dostojni pobjednici koji su potpuno zasluženo nagrađeni za svoj trud. "Ovo je za cijelu momčad", rekao je svjetski prvak iz 2003. "Ovo je čudesno i to je naš drugi reli u sezoni!", tako je povratak Norvežanina u novoj momčadi počeo na najbolji mogući način.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoWRC

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!