Automoto

"Nisam još završio"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 16.03.2009.
"Nisam još završio"
Foto: EPA

Nova pobjeda Sebastiana Loeba nije velika novost. Na Cipru se više govori o pomalo nevjerojatnoj brojci od 50 Loebovih pobjeda u karijeri. Ostali su svjesni da im vrlo vjerojatno predstoji tek borba za drugo mjesto...

Ni sam Sebastian Loeb još uvijek ne vjeruje da se na Cipru domogao 50. pobjede u karijeri. Poslije utrke je izjavio da se još dobro sjeća trenutaka u kojima je obarao rekorde Carlosa Sainza i Colina McRae, ali da je jubilarna 50. pobjeda ipak nešto posebno.

"50 je velik broj. I vrlo lijep! Ovo je poput sna i iznimno sam sretan, ali nisam još završio. Sada želim i 51. pobjedu", izjavio je Francuz, a njegov suvozač Daniel Elena letvicu postavlja još više: "Osjećaj je stvarno dobra. A sada je najvažnije da ove godine ubilježimo svih 12 pobjeda".

Ipak, Loeb je pokušao malo ublažiti euforiju. "Međutim, to je samo statistika. Ciparski reli vozili smo dobro od početka do cilja, a naš je Citroen stvarno bio izvrstan, i to na obje podloge", objasnio je francuski vozač.

Finac Mikko Hirvonen šansu za prvo mjesto propustio je u petak, ali ne planira odustati od borbe jer osjeća napredak u svojoj vožnji: "Napravio sam neke manje pogreške pri odabiru postavki automobila jer sam pokušao biti malo previše pametan. U Portugalu ću neke stvari napraviti drukčije. Prošle sam godine na Cipru za Loebom zaostao pet minuta, a ove 27 sekundi, a to je dobar znak". Naravno, osvrnuo se i na Loebov jubilej: "To je fantastičan rezultat, a ako nastavi u tom ritmu vjerojatno ću još 50 puta završiti drugi".

Pohvale nije štedio ni trećeplasirani Norvežanin Petter Solberg. "Skidam mu kapu. Nema mnogo sportaša koji mogu postići takav uspjeh. On je krasan čovjek u dobroj momčadi i uvijek strastveno daje 110% svojih mogućnosti. Upisao je svoje ime u povijesne knjige i tamo će ostati još jako dugo. Ja bih morao voziti do svoje 60. godine da to dostignem", izjavio je Solberg.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoWRC

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!