Nogomet

Miše zabranio odmor, Cibalia se nada

Bernard Jurišić, Ante Jukić • srijeda, 18.03.2009.
Miše zabranio odmor, Cibalia se nada
Foto: Bruno Karadža

Spektakularan gol Tomislava Pavličića još se uvijek ne prestaje prepričavati, a Cibalia i Hajduk već su spremni za novi okršaj na stadionu uz Bosut. Iako Splićani iz prve utakmice polufinala Kupa donose tri gola prednosti, u Vinkovcima ne namjeravaju položiti oružje bez borbe...

Nije lagan posao imao Stanko Mršić u protekla dva dana. Osim što je odra?ivao svoje trenerske zadaće, strateg Cibalije morao je biti i psiholog. Trebalo je, naime, svoje fizički i emotivno ispražnjene igrače "nabrijati" za još jedan dvoboj s Hajdukom, ukupno treći u posljednjih 14 dana.

Za razliku od ona prethodna dva, nebesko-plavi u ovaj nadolazeći ne ulaze s "nule" - Splićani su iz prve utakmice polufinala donijeli velikih 4:1, tako da bi uzvrat u Vinkovcima trebao biti samo formalnost. U tom tonu započela je i press konferencija na stadionu uz Bosut...

"Treba biti realan, 4:1 je velika prednost i teško je očekivati da bi si Hajduk dopustio to prokockati. No, neovisno o tome što su nam šanse za prolaz minimalne, mi ćemo dati sve od sebe kako bi makar pobijedili i dostojno se oprostili od ovog natjecanja", rekao nam je Stanko Mršić, svjestan da su nade za prolaz u finale vrlo vjerojatno ugašene dva tjedna ranije u Splitu.

No, strateg nebesko-plavih ipak nije želio potpisati kapitulaciju bez borbe. Vidio je sport, kaže on, i veća iznena?enja od onog koje bi predstavljala eliminacija "bilih", a scenarij te divne vinkovačke večeri izgledao bi otprilike ovako: "Do poluvremena povedemo 1:0, početkom nastavka zabijemo drugi, i onda treći gol dolazi sam po sebi."

U odnosu na sastav koji je u nedjelju Splićanima "otkinuo" dva prvenstvena boda, strateg nebesko-plavih najavio je četiri nova lica. Napadački dvojac trebali bi činiti Šimunac i Džafić, jedno mjesto u veznom redu pripast će Ivanu Grgiću, dok će u obrani umjesto ozljedom načetog Mešića priliku dobiti Josip Duvnjak.

Hajduk je u srijedu trebao Vinkovcima prikazati svoje pričuvne snage. Sve je bilo spremno za "gladne" Jerteca, Strinića, Rossa, Linića, Maloču, J.Buljata, Oremuša, no ozljede prve trojice i šok u 90. minuti nedjeljne utakmice trenera Antu Mišu odgovorili su od eksperimentiranja. U "udarni" sastav uskočit će tek silom prilika Mario Tičinović na mjesto kartoniranog Gabrića.

Iako je prednost donešena iz Splita velika, Miše se odlučio dati prigodu najjačem sastavu da dobrim rezultatom vrati samopouzdanje uoči nedjeljnog okršaja sa Zagrebom. Nekoliko je standardnih igrača počelo osjećati umor od ritma srijeda-nedjelja, no nakon narednog vikenda ionako slijedi dvotjedna reprezentativna pauza u kojoj će se Hajdukovci "tesati" za završni udar u finiš sezone.

Hrvatski kup, polufinale, uzvratna utakmica, 17:00 h:

Cibalia: Burcsa - Duvnjak, Medvid, Milardović, Matić - Grgić, Pavličić, Husić, Lukačević - Šimunac, Džafić.

Hajduk: Subašić - M.Buljat, Vejić, Pandža, Šerić - Tičinović, Andrić, Skoko, Tomasov - Ibričić, Kalinić.

Hrvatski Kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!