Ostali sportovi

Streličari u Novom Marofu

Sportnet • nedjelja, 22.03.2009.
Streličari u Novom Marofu

Sinoć je u dvorani osnovne škole Novi Marof završio prvi dan Dvoranskog prvenstva Hrvatske u streličarstvu za 2009. godinu - FITA 2x18m+OR. Natjecali su se streličari složenog, golog i tradicionalnog luka...

Uz nazočnost župana Varaždinske županije Zvonimira Sabatija, gradonačelnika grada Novog Marofa Zdravka Maltara, rukovodstva Hrvatskog streličarskog saveza - predsjednika Petra Čavlovića, izvršnog direktora Alojza Mausera, administrativnog tajnika Gorana Ahela te ostalih visokih sportskih, političkih i gospodarskih uglednika Varaždinske županije i Grada Novog Marofa, odvio se prvi dan Dvoranskog prvenstva Hrvatske 2009. u Novom Marofu. Svečanost otvaranja uveličali su i KUD "Marof" te mažoretkinje Osnovne škole Novi Marof.

U organizaciji Hrvatskog streličarskog saveza i Streličarskog kluba Grebengradski streličari Novi Marof, natjecanje je prvog dana okupilo 80 natjecatelja iz 20 streličarskih klubova Hrvatske.

U konkurenciji streličara složenog luka titulom državnog dvoranskog prvaka Hrvatske okitili su se hrvatski reprezentativci Domagoj Bodlaj u muškoj i Ivana Buden u ženskoj konkurenciji. Oboje iz streličarskog kluba "Agram" Zagreb. U golom luku najbolji su bili Zoran Marenčić iz streličarskog kluba "Cekin" Varaždin u muškoj te Anica Lacković iz Prvog streličarskog kluba 1955. Zagreb (PSK Zagreb 1955.) u ženskoj konkurenciji dok su u tradicionalnom luku laskavu titulu državnog dvoranskog prvaka Hrvatske za 2009. godinu zaslužili Mladen Nemec iz "Prvog streličarskog kluba 1955. Zagreb (PSK Zagreb 1955.)" u muškoj te Tanja Županić iz streličarskog kluba "3D Medvednica" Zagreb u ženskoj konkurenciji.

Za vrijeme održavanja prvenstva streličarima koji su ostvarili iznimno vrijedne rezultate u 2008. i 2009. godini dodjeljena su i posebna priznanja Svjetske streličarske federacije FITE – FITA značke, a Hrvatski streličarski savez je prigodno dodjelio i zaslužena priznanja hrvatskim reprezentativcima – nositeljima najvećih sportskih uspjeha i osvajačima medalja na velikim međunarodnim natjecanjima u 2008. godini. Priznanja su tako dobili seniorka u stilu golog luka Anica Lacković za osvajanje šestog mjesta na 1. europskom FITA 3D prvenstvu održanom u španjolskoj Punta Umbriji od 13. do 19. rujna 2008., senior u stilu golog luka Zoran Marenčić za osvajanje drugog mjesta u ukupnom poretku europskog 3D E.A.A. kupa 2008. godine, kadetkinja na složenom luku Matea Kolarek za osvajanje prvog mjesta ukupnog poretka europskog kadetskog kupa 2008. godine, drugog mjesta ukupnog poretka europskog 3D E.A.A. kupa 2008. godine (u seniorskoj konkurenciji) te četvrtog mjesta na 4. svjetskom kadetskom prvenstvu u disciplini FITA vanjsko metno kolo održanom u turskoj Antaliji od 6. do 11. listopada 2008. Posebno priznanje dodijeljeno je seniorki u stilu složenog luka Ivani Buden za osvajanje četvrtog mjesta ukupnog poretka Svjetskog streličarskog kupa 2009. (u finalu održanom u švicarskom Lausanneu 27. rujna 2008.), četvrtog mjesta na 11. europskom dvoranskom prvenstvu održanom u talijanskom Torinu od 2. do 9. ožujka 2008. te četvrtog mjesta na 18. europskom prvenstvu u disciplini FITA vanjsko metno kolo održano u francuskom Vittelu od 12. do 17. svibnja 2008. godine.

U Novom Marofu su također proglašeni i najbolji hrvatski streličari u 2008. godini u stilovima koji su danas nastupali te su najboljima također od strane Hrvatskog streličarskog saveza dodjeljena prigodna priznanja. Titulu najboljih u 2008. godini u složenom luku odnijeli su Goran Villi iz streličarskog kluba "Croatia" Zagreb i Ivana Buden iz streličarskog kluba "Agram" Zagreb, Zoran Marenčić iz streličarskog kluba "Cekin" Varaždin te Anica Lacković iz "Prvog streličarskog kluba 1955. Zagreb (PSK Zagreb 1955.)" u golom luku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!