Automoto

"Čekaju se pobjede"

Ante Jukić • ponedjeljak, 23.03.2009.
"Čekaju se pobjede"

Iako je SEAT i u Meksiku potvrdio svoju dominaciju, u BMW-u nisu nezadovoljni nastupima u meksičkoj Puebli, drugoj stanici nove sezone WTCC-a. Ako je suditi po riječima Andyja Priaulxa, uskoro se od njemačke momčadi mogu očekivati i pobjede...

Vozač koji je imao možda i najviše razloga za zadovoljstvo nakon drugog vikenda nove WTCC sezone je Rickard Rydell. Šveđanin iz redova SEAT-a u prvoj je utrci voženoj u meksičkoj Puebli pobijedio, dok je u drugoj zauzeo treće mjesto.

"Sjajan vikend za mene, nema sumnje. No, možda i više od prvog i trećeg mjesta ovdje u Meksiku, raduje me činjenica da sam sve četiri dosadašnje utrke završio na postolju, što znači da imam konstantu. Drago mi je i da su moji bodovi pomogli SEAT-u u borbi za konstruktorsku titulu, s obzirom da je BMW u kvalifikacijama postizao vrlo dobre rezultate", izjavio je Rydell, nakon što se na vrhu pojedinačnog poretka izjednačio sa svojim momčadskim kolegom Yvanom Mullerom.

Poslije odrađene četiri utrke, obojica imaju po 30 bodova, deset više od trećeplasiranog Augusta Farfusa, vozača BMW-a. "Morao sam biti koncentriran 200%, budući da je Andy vrebao svaku moju pogrešku. Stvarno sam vozio na limitu, najbolje što sam mogao", komentirao je Muller drugu utrku, u kojoj je slavio ispred legendarnog Andyja Priaulxa.

Priaulx je, pak, bio zadovoljan napretkom koji je u Meksiku pokazala njegova momčad, no on smatra da to može i mora biti bolje: "Iskreno, nismo se nadali da ovdje možemo ostvariti dva podija. Napravili smo iskorak, u to nema sumnje, ali BMW uvijek mora težiti pobjedama. Moramo pronaći taj dio koji nam nedostaje da bi se ravnopravno borili za prva mjesta".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoWTCC

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!