Automoto

Muller zadržao SEAT na vrhu

Goran Markuš • subota, 21.03.2009.
Muller zadržao SEAT na vrhu
Foto: EPA

Zahvaljujući isključivo Yvanu Mulleru SEAT se i nakon testiranja u Puebli nalazi na vrhu usprkos snažnim napadima od strane čak dva vozača BMW-a, Priaulxa i Farfusa. Naš Marin Čolak sasvim je solidno odradio posao postavivši 18. vrijeme dana...

Prema prvim pokazateljima već bi u drugoj utrci sezoni u meksičkoj Puebli mogli vidjeti prestanak dominacije vozača SEAT-a koji su svoje protivnike u Curitibi ostavili daleko iza sebe. Naime, istočni povjetarac koji je poprilično ubrzao tempo, čemu svjedoči i rušenje prošlogodišnjeg rekorda staze od 1:40.808 minuta i to od strane čak 13 vozača, ovog puta očito je pogodovao i BMW-u.

Na leđima sjajnog dvojca Rickard Rydell - Gabriele Tarquini SEAT-i su ponovno najbrži na otvaranju dana, a upravo ovaj dvojac tijekom većeg dijela testiranja vodio je i borbu za najbrže vrijeme dana. Ipak, u posljednjoj minuti dolazi do velikog preokreta.

Naime, njihov momčadski kolega, Yvan Muller u posljednjim sekundama prolazi cilj za svega 1:39.020 minutu. Da stvar bude još gora za vozače SEAT-a pobrinuo se BMW-ov dvojac Andy Priaulx - Augusto Farfus koji je odvozio krug niti 0.3 sekunde sporiji od vodećeg Mullera čime su se uspjeli progurati na odlično drugo odnosno treće mjesto.

Za razliku od BMW-a trojac Chevroleta 12., 13. i 14. mjestom nije se pokazao u najboljem svjetlu. Ipak, Nicola Larini i Rob Huff vrlo su zadovoljni set-upom bolida te vjeruju kako će na kvalifikacijama proći puno bolje, a jedina pritužba stiže od njihovog trećeg vozača, Alaina Menua: "Nisam bio zadovoljan set-up na čemu ćemo još morati poraditi kako bi automobil meni najviše odgovarao."

Naš Marin Čolak u svojem je SEAT-u postavio 18. vrijeme dana (ponovljen uspjeh iz Curitibe), 2.193 sekunde sporije od vodećeg Mullera. Ipak, valja napomenuti kako su se čak tri vozača, koja se u poretku za Yokohama trofej trenutno nalaze ispred Marina, danas našla iza njega. Riječ je o Stefanu D'Asteu (19.), Georgeu Tanevu (20.) i Tomu Boardmanu (24.). Također, svakako moramo spomenuti i Felixa Porteira koji se šestim vremenom dana ponovno istaknuo kao najbrži vozač privatne momčadi.

Nakon dva polusatna testiranja u 16h, odnosno 19.30h s početkom u 23h već sutra kreće borba za startne pozicije u prvoj nedjeljnoj utrci.

WTCC, Puebla, testiranje:
1. Y. Muller (FRA/SEAT) 1:39.020 min
2. A. Priaulx (VBR/BMW) + 0.213 sec
3. A. Farfus (BRA/BMW) + 0.269 sec
4. R. Rydell (ŠVE/SEAT) + 0.343 sec
5. G. Tarquini (ITA/SEAT) + 0.650 sec
6. F. Porteiro (ŠPA/BMW) +0.750 sec
7. J. Gene (ŠPA/SEAT) + 0.771 sec
8. T. Monteiro (POR/SEAT) +0.898 sec
...
18. M. Čolak (HRV/SEAT) +2.183 sec

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoWTCC

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!