Automoto

Čolak ponovno 19., pole za Farfusa

Vedran Babić, Goran Markuš • subota, 21.03.2009.
Čolak ponovno 19., pole za Farfusa

U prvoj nedjeljnoj utrci WTCC-a u meksičkoj Puebli s prvog mjesta krenut će Brazilac Augusto Farfus, dok će se s njim u prvome redu naći i njegov kolega iz BMW-a, Andy Priaulx. Naš Marin Čolak ponovno je bio 19. kao i prije dva tjedna u Brazilu...

Današnja zbivanja na 3,2 kilometara dugoj stazi u Puebli, gradu udaljenom 110 kilometara od Mexico Cityja, otvorena su dvama slobodnim treninzima, kojima je dominirao SEAT-ov vozač Rickard Rydell.

Na prvom treningu uloge prvih pratioca su mu odigrali Tarquini, Yvan Muller i Gene, a na drugom Augusto Farfus, Jorg Müller i ponovno Yvan Muller. Naš Marin Čolak prvi je trening završio na 18., a drugi na 19. mjestu.

Nekoliko sati kasnije uslijedio je najzanimljiviji dio dana - kvalifikacije za startna mjesta u prvoj sutrašnjoj utrci. Slično kao i u Curitibi, Čolak se nije plasirao među deset vozača za nastup u drugom dijelu kvalifikacija, već je završio kao 19. sa skoro dvije i pol sekunde sporijim vremenom od tada vodećeg Farfusa.

Brazilac je u drugom dijelu kvalifikacija još poboljšao svoje vrijeme, a najviše ga je ugrozio timski kolega Andy Priaulx, čije je vrijeme bilo za svega 0.045 sekundi slabije. Od trećeg do šestog mjesta smjestili su se vozači SEAT-a - Tarquini, Rydell, Muller i Monteiro.

Dok su čak dva BMW uspjela iznenaditi i ugurati se ispred ponovno odličnih SEAT-a vozači Chevroleta i Lade i dalje se muče sa meksičkom stazom. Za razliku od Lade čija trojka je postavila tri najsporija vremena, sa 11. vremenom kvalifikacija Nicola Larini uspio je približiti svoju momčad samom vrhu, a slijede ga Robert Huff na 13. odnosno Alain Menu na 14. mjestu.

Za kraj ne smijemo zaboraviti na ponovno fantastičnog Felixa Porteira koji se sa desetim vremenom Q1 probio u Q2 kao jedini vozača privatne momčadi i u sutrašnju će utrku krenuti sa odličnog osmog mjesta.

WTCC, Puebla, kvalifikacije:

1. A. Farfus (BRA/BMW) 1:37.682
2. A. Priaulx (VB/BMW) +0.045
3. G. Tarquini (ITA/SEAT) +0. 111
4. R. Rydell (ŠVE/SEAT) +0.192
5. Y. Muller (FRA/SEAT) +0.242
6. T. Monteiro (POR/SEAT) +0.531
7. J. Müller (NJE/BMW) +0.605
8. F. Porteiro (ŠPA/BMW) +0.843
...
19. Marin Čolak (HRV/SEAT) 1:40.346

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoWTCC

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!