Nogomet

"Favoriti smo, to je jasno"

Zoran Zdelar • srijeda, 25.03.2009.
"Favoriti smo, to je jasno"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska u Andoru odlazi s velikim statusom favorita, a to je činjenica koju Nikola Jurčević ni nije pokušao ublažiti, iako je napomenuo da se nekoliko reprezentacija protiv njih namučilo...

Hrvatska pred kvalifikacijsku utakmicu kojom se nastavlja put prema Južnoafričkoj republici ima mnogo problema, no srećom ovog će se puta na drugoj strani naći protivnik koji je objektivno ipak daleko slabiji. Nekoliko bitnih reprezentativaca i dalje je van pogona, ali Nikola Jurčević slaže se da bi i u takvoj situaciji pobjeda trebala biti sigurna.

"Mi smo u Andori favoriti i to je potpuno jasno. No, isto tako svjesni smo i činjenice da je tamo Makedonija izgubila minimalnim rezultatom, dok se Rusija itekako namučila da bi stigla do 1:0 pobjede u situaciji kad im je to odlučivalo o odlasku na Europsko prvenstvo. U Barceloni je Andora s Englezima igrala sve do 60. minute 0:0. Bez obzira na to snage nisu za usporedbu i očekujemo pobjedu s najmanje tri ili četiri gola razlike. Oprez je ipak nužan", rekao je Jurčević.

Novo ime u reprezentaciji je Bojan Vručina nakon ozljeda i bolesti nekoliko naših napadača, pa je Jurčeviću postavljeno i pitanje kakve su šanse napadača Slaven Belupa da ubilježi pokoju minutu. "Čim je ovdje, Vručina konkurira za nastup", odgovorio je tek kratko.

Bez obzira na slabog protivnika, na treninzima se u Rovinju svejedno radi iznimno ozbiljno. "Prva dva treninga odrađena su maksimalno ozbiljno i sve je prošlo u najboljem redu. Ne smeta igrače to što igramo s Andorom koja nije opasna ni kao domaćin."

Arsenalov napadač Eduardo da Silva najvjerojatnije će ponovno zaigrati, ali ovog puta od samog početka. "Eduardo je u sjajnom stanju, i fizičkom i psihičkom. Na njemu nema ni najmanjeg traga duge stanke i nedvojbeno se radi o velikom pojačanju za nas."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!