Nogomet

Engleska četvorka za peticu

Borna Rupnik • subota, 28.03.2009.
Engleska četvorka za peticu
Foto: EPA

Engleska je u prijateljskom susretu na Wembleyu bez ikakvih problema svladala reprezentaciju Slovačke rezultatom 4:0 i unijela u svoje redove novu dozu samopouzdanja prije važnog ogleda protiv Ukrajine. Jedino čime Fabio Capello nije zadovoljan jesu ozljede njegovih napadača...

Ruka Fabija Capella sve se više osjeti u igri engleske nogometne reprezentacije. Gordi Albion je u pripremnoj utakmici prije nastavka kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoafričkoj Republici lomio slovački otpor sve dok ga nije potpuno slomio i utrpao vrataru Seneckyju četiri komada.

Nervozu je s engleskih leđa skinuo rani pogodak Emilea Heskeya. U sedmoj je minuti napadač Aston Ville natrčao na ubacivanje Stevena Gerrarda i uspio pospremiti loptu u mrežu. Engleska je nastavila stvarati prilike, a strijelac Heskey rano je morao napustiti igru zbog ozljede. Umjesto njega ušao je Carlton Cole.

Pad koncentracije engleske obrane nakon pola sata igre propustio je iskoristiti Karhan, a vodstvo domaćina nisu uspjeli udvostručiti Aaron Lennon i Steven Gerrard.

U nastavku susreta zaigrao je i David Beckham te pripremio dobru situaciju za Waynea Rooneya, a potom se ni kapetan John Terry nije upisao u strijelce. Engleska je do zasluženog drugog gola stigla u 70. minuti, kada je Rooney pravodobno reagirao na Beckhamov centaršut.

Na 3:0 povisio je Frank Lampard osam minuta prije kraja, a svoju je dobru igru Rooney okrunio i drugim pogotkom u samoj završnici susreta.

Capello može biti vrlo zadovoljan viđenim - osim što će kao Talijan svojim nogometašima sigurno zamjeriti nekoliko obrambenih propusta - ali prvenstveno će čekati izvještaj svoje liječničke službe. Osim Heskeya, s terena je primoran bio izaći i Carlton Cole, a šepajući je u svlačionicu otišao i Peter Crouch.

Prijateljska utakmica:
Engleska - Slovačka 4:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!