Košarka

"Nadmašili smo sami sebe"

Borna Rupnik • subota, 28.03.2009.
"Nadmašili smo sami sebe"
Foto: Davor Sajko

Odlična utakmica u Trnskom pripala je košarkašima Zagreba (83:76), a Zadrani ponovno moraju tražiti razloge pada u samoj završnici. Unatoč zasluženoj pobjedi, Denis Bajramović uz pohvale nije bježao od samokritike...

Trnsko je po drugi puta ove sezone bio nepremostiva prepreka za igrače Zadra. Nakon gubitka važnih bodova u NLB ligi, poraz su morali priznati i u drugom kolu domaćeg prvenstva, premda su punih 37 minuta držali rezultatski egal.

Trener Mrava, Denis Bajramović, pravilno je podijelio pohvale i pokude: "Vidjeli smo pravu mušku, žustru košarku. Moram reći da smo u prvom poluvremenu trebali gubiti i s više od dva razlike jer je Zadar imao deset napadačkih skokova i pregršt drugih šansi". Izvedbom u nastavku utakmice, međutim, može biti vrlo zadovoljan.

Vezane vijesti

"Zadar u drugom poluvremenu nije znao obraniti naše akcije u reketu. Moji su igrači nadmašili sami sebe", izjavio je poslije utakmice Bajramović. Samo završnicu propustio je prvi organizator igre Zagreba, Damir Mulaomerović, a njegov je trener pojasnio o čemu se radilo: "Nije riječ o nekakvoj ozljedi. Mula je izašao zbog grča u nozi".

Nekoliko riječi moralo se posvetiti i fenomenalnom Anti Tomiću, o čijoj igri Bajramović kaže sljedeće: "Tomić je igrao odlično, ali on samo iskače iz sustava. Sam ne bi mogao igrati i za njegove su brojke zaslužni i izvrsni suigrači. Svi su u službi sustava, a Ante zapravo ima još rezervi".

Zmago Sagadin smatra da se njegovi igrači nisu snašli u napetoj završnici: "Većim smo dijelom utakmice bili u prednosti, ali posustali smo kada je najmanje trebalo i počeli se baviti suđenjem. Iznervirali smo se i promašili ključne šuteve".

Slovenski se trener osvrnuo i na sudački kriterij: "Bilo je previše grubosti, a suci to nisu znali kontrolirati. Mislim da se igralo malo preoštro. Rančić se nakon jednog udarca više nije mogao vratiti u igru". Ujedno je objasnio zašto Johnson nije ulazio u igru: "Jučer je osjetio bolove u Ahilovoj tetivi i nismo željeli riskirati težu ozljedu".

Ispred svlačionice je Petar Babić ukratko objasnio što je izazvalo razmirice s Desmonom Farmerom: "Borili smo se za loptu i valjda ga je zasmetao rasplet situacije, pa se krenuo osvetiti na mojoj glavi, možda mu je ona nešto skrivila".

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!