Nogomet

"Rooney je naš joker"

Vedran Babić • nedjelja, 29.03.2009.
"Rooney je naš joker"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon rutinski odrađene prijateljske utakmice protiv Slovačke na Wembleyu (4:0), izbornik engleske reprezentacije Fabio Capello odisao je zadovoljstvom, ali je ipak ostavio mjesta za pokoju zamjerku...

Gordi Albion je s četiri pogotka ispratio Slovake, a prikazana igra razveselila je izbornika Capella. "Sveukupna izvedba je bila vrlo dobra. Stvorili smo mnogo šansi, postigli smo četiri pogotka i mislim da su navijači imali razloga za sreću. Bilo je puno stvari koje su mi se svidjele, pogotovo kretanje mojih igrača bez lopte i općenito kretanje momčadi u napadu."

Capello je posebno zadovoljan igrom Waynea Rooneya, koji se fantastično nadopunjavao sa Stevenom Gerrardom. "On je za nas važan igrač i drago mi je što se dvaput upisao u strijelce. Može igrati na svim pozicijama. On i Gerrard su se odlično kretali u fazi napada, ali i obrane. Da je naša momčad špil karata, Rooney bi bio joker."

Međutim, talijanski stručnjak ističe kako je utakmica mogla poprimiti drukčiju dimenziju. "Kod 1:0 Slovačka je imala dvije dobre šanse, ali je James sjajno reagirao."

Capello teško da će mirno spavati idućih par dana koliko preostaje do kvalifikacijskog ogleda s Ukrajinom. Naime, Carlton Cole, Emile Heskey i Peter Crouch napustili su teren zbog ozljeda. "Cole sigurno neće igrati protiv Ukrajine, dok će Heskey morati na pregled", kaže engleski izbornik.

A što se Ukrajine tiče, Capello je oprezan. "Oni su dobra momčad. U remiju protiv Hrvatske su se odlično branili, pa vjerujem da ni nama neće biti ništa lakše."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!