Rukomet

Zagrebaši zadovoljni remijem

Matej Milanović • nedjelja, 29.03.2009.
Zagrebaši zadovoljni remijem
Foto: Davor Sajko

Zagrebaši su složni da je utakmica odigrana loše uz puno propusta i da je neriješeno odličan rezultat. Ne smatraju da Kiel može bolje, a Zagreb ne može gore od ovoga...

Jedan od dvojice trenera Zagreba Mirko Bašić smatra da je obzirom na to kako je utakmica išla još i dobro završilo, bez obzira što je izostala pobjeda: "Mislim da je utakmica završila što se rezultata tiče i tijeka igre dosta povoljno za nas. U ovakvoj utakmici smo napravili previše tehničkih grešaka, i imali dva, tri premalo disponirana igrača, naša ključna igrača", rekao je za Hrvatsku televiziju.

Upravo u tim dijelovima gdje se griješilo Bašić smatra da se Zagreb može poboljšati za uzvrat, a od Kiela ne očekuje da mogu puno više: "Tu vidim tračak nade za uzvrat, ako se oni priključe na nivo drugih. Ima prilika, desna strana napada je bila pasivna i potrošila je previše lopti za premalo golova i ako to popravimo za uzvrat imamo šansi."

Drugi trener, Senjanin Maglajlija imao je dosta toga za reći: "Mi smo protiv ovakvog Kiela odigrali ni na pedeset posto mogućnosti, dva tri igrača nisu odigrala na svom nivou. Nismo imali ljevaka, Kiro je bio indisponiran, vraćao se u utakmicu krivo. Fulali smo sedmerce, zicere. Tako se ne može dobiti momčad kao što je Kiel, odlično smo prošli."

Maglajlija smatra da je današnja utakmica stvarno loše odigrana i da se može samo bolje: "Mi ne možemo lošije od ovog igrat i ima prostora za napredak. Igrali smo pedeset posto stvari koje nismo dogovorili. Znam da protivnik diktira igru, ali on nam nije diktirao da ne možemo odigrati dva, tri pasa više kao što smo bili dogovorili."

Trener je zatim prokomentirao kako mu je djelovao Kiel i kako je vidio suđenje: "Ne djeluju moćno protiv naših 3-2-1, ali da bi je mi igrali moramo zabit gol. Mislim da su suci podlegli čitavoj ovoj aferi, i da ih se ne optuži zbog Kiela otišli su u skroz drugu krajnost i presjecali nam ritam."

Od igrača svoje su komentare dali Denis Špoljarić i Igor Vori. Špoljarić žali za fulanim zicerima, ali smatra da u Kielu može biti samo bolje: "Kiel je prava momčad. Znali smo da će biti ovakva utakmica, probali smo ići na što manje golova. To smo uspijeli, ali smo fulali previše zicera. Sve drugo je bilo dobro. Idemo tamo pobijedit. Nisu oni toliko bolji, ne mogu pokazat više nego ovdje. Ja sam dobio udarac u list, ali nije to ništa, dobro je."

Najbolji strijelac Zagreba, Vori, pak, smatra da je crna rupa u napadu odnijela bolji rezultat i odbio je komentirati suđenje: "Mi smo znali kako Kiel igra, 60 minuta trke, jurnjave i iskoriste crnu rupu protivnika i dokrajče ga. Mi smo obranu igrali fenomenalno i onda u drugom poluvremenu imamo dva razlike i onda nam se desi crna rupa, ne u obrani, nego u napadu gdje smo im dali u ruke dvije lopte i oni su nam odigrali polukontre. Neću komentirati suđenje, bilo je dobro."

Komentar na utakmicu dao je i trenutačno najbolji igrač svijeta Nikola Karabatić: "Dobra utakmica, borili smo se odlično na obje strane. Neriješeno je ali mogli smo i pobijediti. Mogli smo pobijediti, ali dobra je to šansa za nas. No, znamo da je Zagreb bolji u gostima pa je to opasnost. Koljeno me boli od Svjetskog, ritam je velik i nema vremena za to izliječit pa je i večeras malo otišlo. Atmosfera je bila super, najbolja. Mi smo kvalitetno odigrali obranu, poslije smo malo glupo izgubili lopte ali možemo odigrati i bolje, posebno uz našu publiku."

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!