Rukomet

"Ni na pedeset posto"

Ivor Krapac • nedjelja, 29.03.2009.
"Ni na pedeset posto"
Foto: Davor Sajko

Senjanin Maglajlija nije bio presretan izvedbom vlastite momčadi protiv Kiela u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Trener zagrebačkog Croatia osiguranja tvrdi da to može i mora izgledati bolje, a nada se da će tako i biti idućeg vikenda na uzvratu u Njemačkoj...

Bez obzira što je Kiel jak, kako su ustvrdili Senjanin Maglajlija i Mirko Bašić, čak i najjača svjetska momčad, Maglajlija je očekivao i nadao se da će njegovi igrači u Ledenoj pokazati više. Bilo je pozitivnog, ali i jednako toliko zamjerki Zagrebovog šefa struke.

"Izvukli smo bod i to je jedna od dvije stvari kojima sam zadovoljan. Djelomično sam zadovoljan i našom 3-2-1 obranom, nisu nas nadigrali na tu obranu i u tom segmentu u principu vidim našu šansu", kazao je Maglajlija nakon remija (28:28) u prvom susretu četvrtfinala: "No, da bi se dobila momčad kao što je Kiel, ne možemo si dozvoliti da tri-četiri igrača imaju loš dan. Rekao bih da nismo odigrali ni na 50 posto svojih mogućnosti, a nadam se da ni Kiel nije odigrao na sto posto svojih tako da u drugoj utakmici očekujem još više nego smo vidjeli danas."

Snažni suparnik vjerojatno je djelomično "kriv" što Zagrebaši nisu izgledali kako je njihov trener očekivao, ali Maglajlija nije to uzeo kao opravdanje: "Taktička zamisao bila nam je imati dva-tri pasa više u napadu, to smo tražili, a nismo dobili, nije nas Kiel natjerao da to nemamo. Stvar je isključivo u koncentraciji i djeliću loše individualne forme, igrači su se pokušavali vratiti u igru potpuno pogrešnim putem, prekratkim napadom."

Treneri obično ne vole izdvajati nikoga ni po dobrom, ni po lošem, no Magi se nije ustručavao istaknuti da Kiro Lazarov i Mirza Džomba nisu bili pravi. Lazarov je, po Maglajlijinim riječima, odigrao najlošiju utakmicu u dugo vremena, dok je kod Džombe problem što si Zagreb "ne može dozvoliti promašene penale ili kontre ili utrčavanje krila kad je s druge strane jača ekipa, a Kiel je jači."

No, sve to moglo bi biti puno bolje u uzvratu, pogotovo Lazarov, koji je, dodao je Maglajlija, "igrač koji rješava utakmice i daje golove kad nitko ne može, imamo sedam dana priprema i siguran sam da će u Kielu biti pravi."

Mirko Bašić istaknuo je da je poseban problem Zagrebašima predstavljalo što protiv ovako jake momčadi još nisu igrali: "Mislim da je Kiel trenutno najjača momčad na svijetu, ovo je za nas bilo jedno novo iskustvo, vjerujem da će nam biti čak i lakše igrati u uzvratu bez obzira na atmosferu i njihovo navijanje i na to da bolje igraju kući. Iskustvo iz ove utakmice nam može puno pomoći."

Ljubo Vukić osjetio je kako je igrati protiv snažne njemačke momčadi: "Bila je to jako, jako teška utakmica, oni su zbilja fizički najsuperiornija momčad današnjice. Stvarno su sila, ali što je rekao i Magi, odigrali smo relativno dobro obranu 3-2-1 i nisu nam zabili 40 golova kao što inače zabijaju, već "samo" 28. Nadam se da ćemo u drugoj utakmici odigrati još bolje, nadali smo se pobjedi ovdje, nismo uspjeli, ali i u Kiel idemo po pobjedu."

Gostujući trener Alfred Gislason žalio je što njegova momčad u ovoj utakmici nije uzela više: "Zagreb je fantastična momčad, no unatoč tome nadao sam se da ćemo ovdje pobijediti jer su dosad igrali bolje u gostima nego kod kuće. Rezultat je u redu, remi nije loš protiv ovako jake momčadi, bit će tijesno i u drugoj utakmici."

U kakvom će stanju biti Nikola Karabatić, koji je propustio završnicu zbog bolnog koljena, Gislason još nije mogao prognozirati, no kazao je da će vjerojatno morati preskočiti fizički zahtjevni ligaški ogled u srijedu u Göppingenu. U Njemačkoj očito svi jako tuku u obrani.

Čeh Filip Jicha, danas vodeći strijelac Kiela s osam golova, također smatra da je njegova momčad mogla do pobjede: "Bila je ovo jako teška utakmica za nas, pogotovo u ovoj sjajnoj atmosferi, završilo je neriješeno, a još nekoliko minuta prije kraja vodili smo s tri razlike - dakle, morali smo riješiti utakmicu u našu korist, no nije nam uspjelo. Ipak, ovo je bilo tek prvo poluvrijeme, u drugom ćemo biti kod kuće, s našim navijačima, optimist sam bez obzira što će to biti težak zadatak za nas."

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!