Rukomet

"Možemo dobiti u Kielu"

Ivor Krapac • nedjelja, 29.03.2009.
"Možemo dobiti u Kielu"
Foto: Davor Sajko

Neki zadovoljni, neki uvjereni da se moglo i moralo bolje. U takvom raspoloženju izlazili su igrači zagrebačkog Croatia osiguranja s parketa Ledene nakon neriješenog protiv Kiela u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka...

"Počevši od sebe pa nadalje, odigrali smo osrednje što za četvrtfinale nije dovoljno. Na kraju se pokazalo da smo i s tako lošom igrom izvukli neriješen rezultat. No, tješi me da smo sve dobre i bitne utakmice odigrali vani ove godine", kazao je Mirza Džomba: "Kiel me nije nešto posebno impresionirao, možda su i oni imali loš dan, bila je to 'drž' ne daj', ne baš kvalitetna utakmica."

"Moramo na popravni u Kiel za sedam dana, već smo danas na zadnjem time-outu rekli da idemo gore po pobjedu, mislim da smo za to sposobni, mogli smo u Celju i Chamberyju. Trebamo se dobro pripremiti u tjednu pred nama, ispraviti pogreške, biti bolji i koncentriraniji u napadu, zabiti sve što trebamo, da smo to uspjeli danas već bismo imali prednost. Nisu nas nadigrali ni napravili ništa posebno, sami smo se zakopali da dođemo na ovaj neriješen rezultat", dodao je Džomba.

"Ministar obrane" Denis Špoljarić djelovao je puno sretnije: "Ne mogu reći da sam nezadovoljan, ovaj rezultat nije loš, spustili smo ih ispod 30 golova kao što smo i htjeli s obzirom da u Njemačkoj redovito zabijaju preko 40. Možda smo promašili malo previše lopti, nekoliko brzih i nekontroliranih šuteva u napadu bili su naša greška, fulali smo i dva-tri penala, a oni nisu - i to je to. Oni ne mogu odigrati puno bolje, mi sad znamo neke stvari, još ćemo se međusobno proučavati ovih tjedan dana pa ćemo vidjeti tko je bolji. U svakom slučaju, nećemo se predati."

Domagoj Duvnjak bio je na Špoljarićevom tragu: "Čestitam svojim suigračima na iznimnoj borbi, dali smo i više od svog maksimuma, a sigurno je da možemo odigrati i bolje u Kielu. Hvala i publici na odličnoj podršci, nadam se da se ponovno vidimo u polufinalu."

Nikola Karabatić, glavni motor gostiju iz Njemačke, kazao je da bi njegova momčad potpisala ovakav rezultat prije utakmice: "No, ipak smo vodili tri razlike pet minuta prije kraja, mogli smo pobijediti, glupo smo izgubili nekoliko lopti i Zagreb se vratio."

"Ništa nije riješeno, znamo da Zagreb bolje igra u gostima nego kod kuće, to su pokazali u dvije utakmice protiv Chamberyja, a i protiv RN Löwena su odigrali neriješeno vani. No, mi ipak igramo kod kuće, pomoći će nam i publika... Šanse? Ne može se ništa predvidjeti, to je sport", zaključio je francuski reprezentativac, dodajući kako vjeruje da problem s meniskusom, koji ga prati još od SP-a u Hrvatskoj, ipak nije toliko ozbiljan da bi ga odvojio od uzvrata.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!