Rukomet

Po pravdu i 3,5 milijuna kuna

Sportnet • utorak, 31.03.2009.
Po pravdu i 3,5 milijuna kuna
Foto: Dragan Kovač

Čelnici Hrvatskog rukometnog saveza predvođeni predsjednikom Sandijem Šolom u četvrtak, 2. travnja, putuju u švicarski Basel gdje će ih u sjedištu Međunarodne rukometne federacije (IHF) primiti predsjednik Hassan Moustafa. U hrvatskoj će delegaciji, osim predsjednika Šole, biti izvršni dopredsjednik Saveza Zoran Gobac, tajnik Damir Poljak te izvršni direktor Svjetskog prvenstva 2009. Silvio Njirić.

"Cilj našeg posjeta je dvojak. Najprije moramo napraviti konačni obračun sa uredom IHF-a. HRS je do sad platio kompletne troškove njihova ureda za vrijeme trajanja SP-a, a osim tog potraživanja pojavljuje se i problem koji je nastao nakon potpisivanja Ugovora. Naime, zbog potreba IHF-ovog TV partnera, agencije Sportfive, morali smo reducirati određeni broj sjedalica u dvoranama i tako izgubili više od 3,5 milijuna kuna koje želimo da nam IHF nadoknadi.", rekao je izvršni dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac.

Čelnici HRS-a u Švicarsku nose i DVD na kojem se nalazi analiza suđenja finalnog susreta SP-a između Hrvatske i Francuske.

"Troje nezavisnih rukometnih stručnjaka napravilo je analizu suđenja koja dokazuje da smo u najmanju ruku ozbiljno oštećeni u finalu. Pokazat ćemo je Moustafi, Kalinu kao i svima odgovornima u IHF-u te porazgovarati s njima ne samo o toj utakmici nego i zatražiti udaljavanje danskog sudačkog para Olsen/Pedersen iz rukometa. Nećemo dopustiti da itko baca ljagu na nas, posebice da nas optužuju za pokušaj podmićivanja na bilo koji način. Nas zanima kako su oni od rezervnog sudačkog para došli do sudaca u finalu Svjetskog prvenstva. Također nas zanima tko je tim Dancima naredio takvo suđenje jer je nemoguće da na našu štetu naprave više od 30 grešaka, a na Francusku jedva 3", dodao je Gobac.

Sastanak u sjedištu Međunarodne rukometne federacije bit će u četvrtak, 2. travnja 2009. u 14 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometTop tema
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!