Košarka

Cedevita nastavlja razočaravati

Bernard Jurišić, Branimir Korać • srijeda, 01.04.2009.
Cedevita nastavlja razočaravati
Foto: Kristijan Komarica

Puno para, malo muzike - moglo bi se reći za momčad zagrebačke Cedevite. Momčad koja je u Ligu za prvaka ušla s visokim regionalnim ambicijama doživjela je i treći poraz u tri kola, ali ovaj mnogo bolniji od prva dva. Nakon Zagreba i Splita, od Cedevite je bolji bio i Dubrovnik...

Cedevitine ambicije uoči Lige za prvaka bile su velike. Nije se spominjalo samo doigravanje već i NLB liga, međutim nakon tri odigrana kola Cedevita je u situaciji da im to sve ostaje na snovima.

Nakon tri odigrana kola ukoliko su željeli dohvatiti polufinale hrvatske lige, igrači iz Podsuseda morali su slaviti barem u domaćim susretima protiv Zagreba i Dubrovnika, međutim, nisu uspjeli i nakon tri kola su u društvu Svjetlosti na dnu s tri poraza. Dok se porazi protiv Splita i Zagreba mogu tolerirati, poraz protiv Dubrovnika se baš i ne može smatrati normalnim ako je u pitanju momčad koja se bori za regionalnu ligu.

Vezane vijesti

Početak susreta protekao je u izjednačenoj igri da bi Dubrovčani sredinom druge četvrtine napravili seriju od čak 16:0 i pobjegli na 47:33.

Nakon toga je Cedevita svim snagama pokušavala doći do rezultatske ravnoteže, no do poluvremena je uspjela doći tek do smanjenja na minus osam.

U drugom poluvremenu Garnett je odmah pogodio tricu i smanjio na 49:44, ali s druge strane uzvraćaju Prejean, Vranješ i Perić koji vuku Dubrovnik na 57:44. Ponovno je Cedevita uspjela serijom poena približiti se Dubrovčanima nakon trice Tomeljka za 61:57, ali gosti su kao i u ranijem dijelu susreta uspjeli održavati prednost.

Na samom početku posljednje četvrtine uspjeli su domaćini se vratiti na pet poena zaostatka, održavali to sve do sredine te dionice,, međutim onda Hajdić veže dvije trice i Dubrovčane odvodi do 79:68.

Tijek susreta nije naznačivao kako bi moglo doći do neke velike rezultatske promjene, sve do posljednje dvije minute kada Cedevita preko Garnetta, Kovačevića i Čolaka smanjuje na malih 87:84. Polaganjem Petrovića Cedevita je smanjila i na malih 89:87, međutim Garnett kod minus četiri promašuje tricu, s druge strane precizni su Lučić i Vranješ i Dubrovčani polako, ali sigurno osiguravaju bodove.

Kod pobjednika najbolji su bili Vranješ s 22 poena i sedam skokova te Prejean s 21 poenom i sedam skokova. Kod domaćina Garnett je ubacio 21 poen, a Čolak 20 poena uz 11 skokova.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 131+291
2Zadar 122+268
3Zagreb 104+137
4Split 86+74
5Dubrovnik 410-182
6Cedevita 410-32
7Slavonski Brod 311-211
8Šibenka 212-345

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!