Nogomet

Kako su igrali: Rutinski s ponekim bljeskom

Tomislav Pacak • srijeda, 01.04.2009.
Kako su igrali: Rutinski s ponekim bljeskom
Foto: Kristijan Komarica

Nije to bila utakmica za sladokusce, ali Hrvatska je u Andori upisala tri boda zahvaljujući pogocima dvojice napadača, pa ne čudi što su upravo oni među najboljim akterima dvoboja kojeg nećemo dugo pamtiti...

Stipe Pletikosa: Minimum minimuma posla za našeg vratara, kojeg je dakako obavio bez poteškoća. Jedan "polu-udarac" statističari su pripisali domaćinima, Plete definitivno nije imao posla. Ipak, i on je svoju ocjenu zaslužio, ako ništa drugo - zbog stajanja na andorskoj hladnoći.

Hrvoje Čale: (do 69. minute) Krenuo dobro, ali se polako gasio kako je utakmica odmicala. U obrani nije imao posla, a to mu je najjači dio igre, u napadu vjerojatno i zbog taktičkih zamisli nije previše ulazio u završnicu da ne "guši" dodatno ispunjenu andorsku polovicu. Definitivno utakmica gdje nije imao previše prilike pokazati što može, no zadovoljit će ga i nova "kapica" u reprezentativnom dresu.

Ivica Križanac: Kreacija igre sigurno mu nije najdraži dio posla, ali u ovoj utakmici najčešće se time bavio. Neprikosnoven u zraku, bez problema na zemlji, s nekoliko pogrešnih dodavanja koje se mogu pripisati i tvrdom terenu. Korektan, ništa više i ništa manje od toga, baš kao što vrijedi za cijelu momčad.

Hrvoje Vejić: Nešto manje u kontaktu s loptom od Križanca, također bez nekakvih problema u defanzivi. Šteta što se nije (ili možda nije smio) više priključivao ofenzivi, u skoku bi protiv Andore mogao biti itekako opasan.

Vedran Ćorluka: Slično kao i Čale, nije se previše priključivao kako naši ne bi gušili sami sebe, ali nije ni djelovao posebno raspoložen. Tehnički problemi zbog terena morili su i njega, nije bio na onoj razini na kojoj on to može biti, posebno protiv ovakvog suparnika.

Ivan Rakitić: Asistent kod prvog pogotka, ali protiv Andore smijemo i trebamo očekivati više od talentiranog veznjaka. Rakitić ovoga puta nije bio "Raketa", premalo pravih pokušaja, bez udarca, bez driblinga, bez inicijative.

Niko Kranjčar: Među boljima, solidno je u samom srcu momčadi zamijenio Modrića. Igrao baš prema Bilićevim uputama, rješavao se lopte brzo, kvalitetnim dugim pasovima mijenjao strane, otvarao bokove, tražio napadače. Nažalost, izostala je njihova podrška, krila nisu probijala, napadači nisu kombinirali, pa je i Niko ostao bez konkretnog učinka.

Ivan Jurić: (do 64. minute) "Štreberski" gledano, Jurić je odradio svoj posao, zatvorio sve pokušaje Andore kada su ostali veznjaci pohitali naprijed, ali protiv ovakvog suparnika traži se veći doprinos i u kreaciji igre gdje Jurić nije posebno pomogao.

Darijo Srna: Među najagilnijima, ali ovoga puta i on bez konkretnog učinka. Kapetan se trudio i trsio, ali kao desno krilo nije donio dovoljan broj prodora i centaršuta, pa se i tu može tražiti manjak pravih prilika Hrvatske.

Ivan Klasnić: (d0 77. minute) Postigao prvi, asistirao za drugi pogodak, što će reći - zadovoljio. Killer je pokušavao i sudjelovati u igri, pa je dobrom predstavom zaslužio titulu igrača utakmice te se napunio samopouzdanjem za ostatak sezone u Nantesu.

Eduardo da Silva: Dudu nas je razveselio novim pogotkom nakon povratka, prvim u reprezentaciji nakon dugo vremena. U igri se tražio, nije bio u pravoj formi, ali protiv Andore je napadačima teško ako nema pravih lopti. Večeras ih nije bilo, jedinu dobru Eduardo je majstorski pretvorio u pogodak.

Nikola Pokrivač: (od 64. minute) Ušao u periodu kada je utakmica bila riješena i kada je ušla u svoj najdosadniji dio, a u tih 25 minuta Pokrivač nije uspio ostaviti neki značajniji trag.

Ognjen Vukojević: (od 69. minute) Kao i bivši kolega iz Dinama, Pokrivač, dobio prekasno priliku da bi učinio nešto dramatično, bilo dobro, bilo loše.

Nikola Kalinić: (od 77. minute) Hajdukov napadač našao se u jednoj poluprilici gdje nije stigao optimalno reagirati, a osim toga - uklopio se u nezanimljivu završnicu utakmice.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!