Tenis

"Bio sam frustriran"

Ivor Krapac • subota, 04.04.2009.
"Bio sam frustriran"
Foto: EPA

Loša predstava i poraz od Novaka Đokovića u polufinalu ATP Masters 1000 turnira u Miamiju nagnali su Rogera Federera da bude zadovoljan što je završio dio sezone na tvrdoj podlozi. Federer se okreće izazovima na zemlji, a ovogodišnji oproštaj od Floride pamtit će po vjetru, još jednom ispadanju prije finala - i demoliranju reketa...

Iako su se bitne stvari zbivale i ranije u meču, pogotovo sredinom drugog seta kad je Novak Đoković kod 3:2 došao do vjerojatno ključnog breaka u cijelom susretu, slika koja će ostati u pamćenju dogodila se u trećem gemu odlučujućeg seta. Bijesan zbog jednog u nizu promašaja forhendom, Roger Federer "razvalio" je vlastiti reket, ali ni to mu nije pomoglo da se vrati na pravi put, u nastavku je Đoković dovršio posao s 3:6, 6:2 i 6:3.

"Jesam li izgubio glavu? Ne bih rekao da je bilo to, bio sam samo frustriran. Nisam se osjećao sjajno, to što sam napravio došlo mi je samo od sebe", bacio je Federer pogled unatrag, iako se nije imao za što opravdavati. Ako inače najjači udarac, forhend, služi slabo ili baš nikako, valjda jedino što se može napraviti s reketom je pojesti ga ili slomiti. A ukusan baš i nije...

"Definitivno sam potpuno izgubio ritam nakon što je sve krenulo u krivom smjeru za mene u drugom setu. Završetak meča bio je težak, mislim da sam u prvom setu igrao dobro, ali jasno je da će uvijek biti teško na vjetru. Osjetio sam to još na zagrijavanju, dolazio je preko terena - baš sam se mučio, nije bilo lako", pojasnio je Švicarac drugi, vjetroviti dio svojih problema.

Sveukupno, izgledalo mu je toliko loše da je posegnuo za ironijom: "Završio sam lošije od njega, a on je igrao toliko loše u prvom setu da sam se zaista trebao potruditi da u tom uspijem."

Novak Đoković očito se prilagodio vjetru znatno uspješnije - za razliku od Federera, on je popravljao igru kako je meč išao dalje. "Činilo mi se i da na početku meča ne igram loše, no u najvažnijim trenucima, na break-loptama, napravio sam neke nekarakteristične pogreške", komentirao je prvi srpski reket: "Kasnije se sve promijenilo, malo više sam čekao, bio sam strpljiviji, otvarao sam prilike da zabijem winner ili čekao na njegovu pogrešku. Gem kod 3:2 u drugom setu je, mislim, bio ključan, nakon toga su se uloge zamijenile, počeo sam igrati puno bolje."

Švicarčevo razbijanje reketa nije ga previše zanimalo: "Očito ga je uhvatila frustracija, sam će znati bolje... Meni je bilo bitno ostati koncentriran, bio sam u naletu u tom dijelu meča, pokušao sam nastaviti igrati strpljivo i tako doći do pobjede."

Sve što je htio Đoković je i ostvario i izborio nedjeljno finale protiv boljeg iz dvoboja Andyja Murraya i Juana Martina Del Potra, dok Federer neko vrijeme neće vidjeti tvrdu podlogu. Zbog toga je, kako tvrdi, sretan: "Kraj je, gotovo je, više me nije briga za ovu podlogu... Okrećem se zemlji, vrijeme je za novo poglavlje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisATP Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!