Tenis

"Očekujem sjajno finale"

Ivor Krapac • subota, 04.04.2009.
"Očekujem sjajno finale"
Foto: EPA

Andy Murray potvrđuje da je u odličnoj formi i na Masters 1000 turniru u Miamiju. Nakon finala Indian Wellsa, prvog ovogodišnjeg turnira ovog ranga, stigao je jednako daleko i na Floridi, a umorni Juan Martin Del Potro mu je u polufinalu uspio parirati jedino u drugom setu...

Argentinci su u prethodnim kolima bili najveća ovogodišnja prijetnja Andyju Murrayu u Miamiju. U drugom kolu ispustio je prvi set protiv Juana Monaca, a sinoć u polufinalu drugi protiv Juana Martina Del Potra, no u oba slučaja našao je put do pobjede - prvi argentinski reket arhiviran je sa 6:1, 5:7 i 6:2, bez previše poteškoća u preostala dva seta.

Škot je bio sjajan, a Del Potro očito preumoran nakon što je u četvrtfinalu nakon tri sata izbacio Rafaela Nadala, no s obzirom na trenutnu formu, Murray bi imao dobru šansu za pobjedu i da je Argentinac bio svježiji.

"Na kraju meča bila je prava borba. U prvom setu sam bio odličan, nakon toga je lako reći da sam popustio, ali nije bilo jednostavno zadržati tu razinu, a pored toga, u drugom setu on je ubacivao 80 % prvih servisa, redovito uz velike brzine... Servirao je odlično i pritiskao u mojim servis-gemovima, no u trećem setu uspio sam odgovoriti i ponovno sam odigrao dobro", rekao je četvrti na svijetu nakon prolaska u finale.

U završnici susreta osjetilo se da je Del Potro umoran, na break-lopti kod 4:2 za Murrayev dvostruki break tražio je pomoć fizioterapeuta zbog grča u nozi, ali ni to nije skrenulo Škota s pobjedničkog puta: "Jasno mi je da ga je uhvatio umor potkraj meča, iako tu postoji razlika kad se igra na dva ili tri dobivena seta. U drugom setu je počeo igrati bolje, stalno je bio u prednosti, uhvatio je zalet, a u kraćem meču se u tom slučaju već vidi ciljna linija, dok je na tri dobivena teže boriti se i vraćati ukoliko znaš da te čeka još dva i pol ili tri sata na terenu."

Ipak, činjenica da je, nakon osvojenog drugog, rano u trećem setu uhvatio zamah Del Potru nije previše pomogla, protiv ovakvog Murraya trebao je pružiti nešto posebno. Ponoviti izvedbu iz završnice četvrtfinalnog ogleda s Nadalom očito mu je bilo preteško: "Bio sam toliko umoran, noć ranije sam još imao to četvrtfinale u mislima, nisam mogao zaspati, a ovog puta sam ponovno morao puno trčati, tjelesno nisam stajao najbolje. No, sretan sam ovim turnirom, stekao sam samopouzdanje i igrao odlično, odlazim kući zadovoljan." Odlazi i s osiguranim najboljim renkingom karijere - u ponedjeljak će biti peti na svijetu.

Murraya još čeka nedjeljno finale protiv Novaka Đokovića, a taj meč mogao bi biti užitak za gledatelje: "Obojica igramo dobro, očekujem sjajno finale, a siguran sam da i on razmišlja na sličan način. Morat ću biti jako dobar za pobjedu, no posljednjih nekoliko puta što smo igrali pronašao sam način kako protiv njega, dok sam se ranije dosta mučio. Osjećam se samouvjereno, ove godine sam u zamahu, ali neću samom sebi nametati dodatni pritisak za to finale."

Bit će to sedmi susret trenutno trećeg i četvrtog tenisača svijeta, a međusobni omjer pokazuje ono o čemu je govorio Murray - Đoković je slavio u prva četiri ogleda, a Škot je u posljednja dva pronašao put i pobijedio u dva seta, smanjivši na ukupnih 4-2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisATP Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!