Tenis

Del Potru poraz i renking karijere

Vedran Babić • subota, 04.04.2009.
Del Potru poraz i renking karijere
Foto: EPA

Škot Andy Murray plasirao se u svoje 17. finale karijere. Četvrti nositelj je sa 6:1, 5:7, 6:2 u polufinalu Miamija nadigrao Juan Martina Del Potra, koji će unatoč porazu od ponedjeljka biti peti tenisač svijeta, što mu je najbolji renking u karijeri...

Nakon Dohe, Rotterdama i Indian Wellsa, 21-godišnji Andy Murray zaigrat će u još jednom finalu u 2009. godini, a drugom uzastopnom. Argentinac Juan Martin Del Potro nije uspio ugroziti nadahnutog Škota, koji je nakon dva sata i 17 minuta igre izborio završni dvoboj s Novakom Đokovićem.

Prvi set bio je ugodna "šetnja" za četvrtog nositelja, koji je s dva oduzeta servisa poveo meč sa 6:1. U nastavku je godinu dana mlađi Argentinac ipak došao k sebi, a u drugom gemu i do prvog breaka, i to ponajviše zahvaljujući dvjema dvostrukim pogreškama Murraya u tom gemu. Del Potro je, međutim, s nekoliko pogrešaka vratio Murraya u set, ali je u 12. gemu svojom borbenošću izborio treći set sa 7:5.

U prva četiri gema odlučujućeg seta nije bilo breakova, a onda je Murray napravio dva u nizu i okončao meč s uvjerljivih 6:2. U tom razdoblju Britanac je izgubio svega jedan poen na početnom udarcu.

Bila je to treća pobjeda Murraya u isto toliko susreta s Del Potrom, koji će od ponedjeljka na novoj ATP ljestvici držati renking karijere - peto mjesto. U finalu Murray će igrati protiv Đokovića, s kojim ima negativan omjer (2-4).

Srbijanski tenisač je dobio prva četiri susreta, no Škot je uzvratio dvjema pobjedama u Torontu i Cincinnatiju, a važno je istaknuti kako je svaki od šest međusobnih dvoboja ove dvojice tenisača bio na turnirima iz serije Masters 1000.

ATP Masters 1000, 4,500,000 $, polufinale: Andy Murray (VB, 4) - Juan Martin Del Potro (Argentina, 6) 6:1, 5:7, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisATP Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!