Tenis

Video: Federer razbio reket i izgubio!

Vedran Babić • petak, 03.04.2009.
Video: Federer razbio reket i izgubio!
Foto: EPA

Novak Đoković prvi je izborio finale turnira iz serije Masters 1000 u Miamiju. Treći nositelj je sa 3:6, 6:2 i 6:3 izbacio drugog tenisača svijeta, Rogera Federera, no ono po čemu će mnogi pamtiti ovaj meč je neviđeni izljev frustracije švicarskog tenisača, koji je u trećem setu doslovce prepolovio svoj reket.

Novak Đoković osvojio je devet od zadnjih 12 gemova u meču i nanio vjerojatno jedan od težih poraza Rogeru Federeru u posljednje vrijeme. Kao i nebrojeno puta u svojim porazima, Švicarac naprosto nije bio na visini zadatka, previše je griješio, a frustraciju je iskalio na reketu, kojeg je prepolovio u trećem setu.

U vjetrovitim uvjetima Federer je u potpunosti zagospodario terenom u prvom setu, odjurivši s četiri uzastopna gema na 5:1 s dvostrukim breakom. Đoković je nadoknadio jedan izgubljeni servis, no drugi nije, pa je set zasluženo otišao na stranu drugog nositelja - 6:3.

Drugi set bolje je otvorio Đoković te je u drugom gemu uzeo par Federerovih "poklona" i poveo 3:0. Pad koncentracije srbijanskog tenisača dogodio se u petom gemu, kada je na drugoj break lopti napravio dvostruku pogrešku. To je ujedno bio i posljednji gem Federera u setu, jer je Đoković nanizao tri i poravnao meč. Odlučujući gem bio je šesti, u kojem je Đoković prokockao 0:40, da bi realizirao tek četvrtu loptu za obrat u gemu.

Problemi za drugog tenisača svijeta nastavili su se i u trećem setu. Od četiri prva servisa ubacio je samo jedan, napravio tri pogreške i praktički darovao Đokoviću break i vodstvo od 3:0. Upravo u tom trećem gemu Federer je isfrustriran nakon jednog promašaja razbio svoj reket i priredio svim gledateljima rijetko viđeni prizor.

Đoković je došao i do drugog breaka i servirao za 5:0, ali je posrnuo na početnom udarcu i prekinuo niz od sedam uzastopnih gemova. Ipak, to nije utjecalo na konačan ishod meča koji je trajao jedan sat i 45 minuta.

U svom 19. finalu na Touru, a drugom ove sezone (Dubai), Đoković će igrati protiv pobjednika dvoboja između četvrtog i šestog nositelja, Andyja Murraya i Juan Martina Del Potra. Protiv Škota Đoković vodi 4-2 u međusobnim omjerima, a protiv Argentinca 2-0. Valja podsjetiti i kako je 21-godišnji Beograđanin 2007. osvojio Miami bez izgubljenog seta te da mu je ovo tek treća pobjeda nad Federerom u deset međusobnih ogleda.

ATP Masters 1000 Miami, 4,500,000 $, polufinale: Novak Đoković (Srbija, 3) - Roger Federer (Švicarska, 2) 3:6, 6:2, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisATP TourVideo

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!