Ostali sportovi

Otkazano finale European Trophyja

Matej Milanović • četvrtak, 09.04.2009.
Otkazano finale European Trophyja
Foto: Boško Perlain

Finale European Trophyja u ragbiju između Nade i Slave iz Moskve, koji je trebao biti odigran u subotu, otkazan je zbog financijskih problema ruskog sastava. Sutra i prekosutra odigrava se i deseto kolo Interlige u kojem se igra i zagrebački derbi...

Ragbijaši splitske Nade u subotu su trebali igrati za naslov u European Trophyju na svom terenu protiv Slave iz Moskve. No, dvoboj kojeg su splitski ljubitelji ragbija čekali još od studenog ipak neće biti odigran. Danas je ruska momčad najavila otkazivanje utakmice, a razlog nedolaska je financijske naravi.

Naime, otkako je Zenit, glavni sponzor kluba, odlučio ukinuti sponzorstvo zbog svjetske krize, Slava iz Moskve našla se u jako teškoj situaciji. Moskovljani su tako ostali bez sredstava za putovanje i bili su primorani otkazati utakmicu, a do daljnjega su otkazali i nastupe u ruskom prvenstvu.

Hoće li se utakmica ipak odigrati u nekom drugom terminu ostaje još za vidjeti, a konačnu odluku mora donijeti europska ragbi federacija, FIRA-AER.

No, bez obzira na to, sutra i preksutra igraju se zadnje dvije utakmice desetog kola. Nada je svoju protiv Makarske Rivijere odigrala ranije, upravo da bi mogla igrati protiv Slave, a u preostalim susretima očekuju nas dva derbija.

U Ljubljani će već sutra igrati drugoplasirana Ljubljana i posljednja Olimpija. Teško je očekivati da Olimpija može iznenaditi domaćina, no Ljubljana će sigurno završiti kao druga, pa možda budu i opušteniji od protivnika.

U subotu, pak, u Zagrebu igra se derbi između Mladosti, koja traži bodove za osiguravanje pete pozicije i Zagreba koji traži potvrdu trećeg mjesta. Zagrebaši su favoriti, ali radi se o derbiju pa će se i domaćini htjeti prikazati u najboljem mogućem svjetlu.

Za kraj, treba napomenuti da se ovim utakmicama još neće završiti Interliga, jer Makarska Rivijera i Olimpija moraju nadoknaditi utakmicu osmog kola.

Interliga, deseto kolo:
10.04. Ljubljana - Olimpija
11.04. Mladost - Zagreb (15h)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!