Vodeni sportovi

Mladost i Jug napravili prvi korak

Hrvoje Vuković, Vedran Babić, Vid Horvat • subota, 11.04.2009.
Mladost i Jug napravili prvi korak
Foto: Kristijan Komarica

U prvoj utakmici polufinala HVL-a, vaterpolisti Mladosti na Savi su svladali Šibenik te tako došli na korak do finala, pošto se polufinalni dvoboji igraju na dvije dobivene utakmice. U drugom polufinalu Jug je uz dosta muke svladao Primorje, dok su u play-outu prve pobjede zabilježili splitski Jadran i Mornar...

MLADOST – ŠIBENIK NCP 8:5 (2:3, 1:0, 2:0, 3:2)

Hrvatska liga, play off, polufinale, 1.utakmica, Bazen ŠRC 'Mladost'

Mladost: Pavić, Burić, Babić, Vrdoljak 1, Paškvalin 1, Franković 2, Herceg, Antonijević 1, Karač, Muslim 1, Hinić 1, Buljubašić 1, Živković, Lončar, trener: Bonačić

Šibenik NCP: Moses, Šutalo, Maškarić, B. Letica 1, Brlečić 3, Škorić, Španja, Brkić, Sutić, S. Letica, Vuleta, Samodol 1, Vukić, Vlahović, trener: Tucak

Suci: Adžić, Rajević (oba Crna Gora)

Zagrebačka Mladost pobijedila je u prvoj polufinalnoj utakmici u doigravanju za prvaka Hrvatske. Žapci su u reprizi prošlogodišnjeg polufinala slavili s 8:5 protiv Šibenčana i tako poveli u seriji s 1:0. Za branitelja naslova utakmicu je otvorio pogotkom Nikola Franković, a potom se igra gol za gol.

Šibenčani ponajviše zahvaljujući Brlečiću drže priključak sve do sredine treće četvrtine i rezultata 3:3, a Žapci potom odlaze na dva razlike, da bi kasnije pogocima Hinića i Frankovića otišli na nedostižnih četiri razlike i mirno priveli utakmicu kraju. Drugi polufinalni susret na rasporedu je sljedeći vikend u Crnici.

U vrlo zgusnutom rasporedu za vaterpoliste Mladosti, najviše za reprezentativce koji u ponedjeljak putuju u Moskvu na utakmicu Svjetske lige, ovo je vrlo bitna pobjeda. Sjetimo se kako je prošle godine serija bila vrlo zahtjevna upravo zbog pobjede Šibenčana u Zagrebu. Čini se kako su igrači Ozrena Bonačića brzo pohvatali konce nakon poraza od Olympiacosa i identičnim rezultatom svladali Šibenik NCP na Savi.

JUG CO – PRIMORJE EB 12:10 (3:3, 4:4, 2:2, 3:1)

HVL, polufinale, 1.utakmica, bazen u Gružu, Dubrovnik

Jug: Vićan, Vranješ 1, Bošković 3, Azevedo 4, Seman, Smodlaka, Marković, Bušlje 2, I. Sukno, Dobud, Drobac, Obradović 1, Nižić, S. Sukno 1, trener: Fatović

Primorje: Križanec, Glavan, Car 1, Krapić 1, Sušanj 1, Frajman, Tiškivski 1, Brala, Vrlić 1, Barač 3, Beltrame, Bratić, Jurišić, Krizman 2, trener: Roje

Suci: Štampalija, Goreta

Nakon teškog gostovanja u Beogradu u sklopu četvrtfinala Eurolige, vaterpolisti Juga u Dubrovniku su dočekali momčad Primorja, koja je ugodno iznenadila zamalo kreiravši veliko iznenađenje u Gružu. Jug je vjerojatno u glavama već upisao prvi bod i to im se skoro osvetilo, pošto su uporni Riječani dugo držali priključak i čak vodili u četiri navrata.

Prvi pogodak na utakmici postigao je kapetan Primorja Samir Barač, na drugoj strani uzvraća Vranješ, a gosti potom preko Krapića i Vrlića dolaze od prednosti 1:3. Do kraja prve četvrtine Dubrovčani izjednačuju na 3:3 zahvaljujući Boškoviću i danas raspucanom Azevedu, da bi potom i poveli po prvi puta u utakmici sa 4:3 pogotkom Bušlje.

Riječani s dva uzastopna gola ponovno preokreću rezultat (4:5) u svoju korist, no niti jedna momčad ne uspijeva stvoriti veću prednost te se na poluvrijeme odlazi sa 7:7. U nastavku prvi gol postiže Primorje, ali opet sa dva gola uzvraća Jug, da bi se u posljednjih osam minuta ušlo s rezultatom 9:9. U samoj završnici ipak je veće iskustvo pokazala domaća ekipa te sa 12:10 došla do prvog od potrebna dva boda za plasman u finale HVL-a. Druge polufinalne utakmice na rasporedu su 18. travnja.

JADRAN ST – MEDVEŠČAK 10:7 (5:1, 0:2, 2:2, 3:2)

Hrvatska liga, play out, polufinale, 1. utakmica, Split, Bazen u Poljudu

Jadran ST: Škiljo, Pleić, Vukić 2, Delaš 2, Bezić, Kekez, Milardović, Maras 1, Kuzmanić 2, Perić 2, Banovac, Tomašević, Bilčić, Popović 1, trener: Jurčević

Medveščak: Kavur, Burić 1, Milaković, Čule 2, Geratović, Benić, Ravlić, Perković, Vegar, Grbeš 2, Ćuk, Curić, Blažević, trener: Vegar

Suci: Brala, Radičević

U utakmici za ostanak u Prvoj hrvatskoj vaterpolskoj ligi Splićani su ostvarili pobjedu protiv momčadi iz Utrina. Sam početak susreta već je naznačio tijek utakmice kada Jadran dolazi do vodstva od 5:O. Momčad trenera Jurčevića poslije je samo održavala stečenu prednost i više nije bilo upitno pitanje pobjednika.

"Medvjedi" su u drugoj i trećoj četvrtini pokazali stabilniju razinu igre i pružili otpor domaćinu, no nisu uspjeli utakmicu dovesti u neizvjesnost. Kod Splićana su se istaknuli Delaš, Vukić i Kuzmanić s po dva pogotka, dok su kod Medveščaka najbolji pojedinci bili Čule i Grbeš. Druga utakmica igra se za tjedan dana u Utrinama kada Jadran ima priliku ostvariti prolaz u finale play outa.

MORNAR BRODOSPAS - POŠK 13:6 (3:0, 5:2, 3:2, 2:2)

Play-out, prva polufinalna utakmica
Split, Bazen u Poljudu
Suci: Rak, Matijević

Mornar BS: Brzica, Burić, Kragić - Marinić 1, Čorušić, Mataić, Zeljak 1, Jerković 1, Vojković, Kalebić, Krnić 3, Marelja 1, Kovačić, Ban 2, Bebić 4. Trener: Kreković.

POŠK: Bujas, Vuko, Prižmić, Jakaša, Barbarić 1, Lušić 1, Scherbl 1, Crnčević, Bilić, Delić 2, Udiljak, Jelovina, Bokavšek 1. Trener: Školneković.

Sve dvojbe oko pobjednika prvog splitskog obračuna u play-outu bile su razriješene već nakon prve dvije četvrtine, kada je rezultat bio 8:2 za Mornar. U naredne dvije četvrtine POŠK je dosta dobro parirao, ali ipak nije uspio izbjeći očekivani poraz.

Najbolji strijelac utakmice bio je Mornarov Ivan Bebić s četiri gola, dok je kod POŠK-a jedini igrač s dva pogotka bio Filip Delić. Uzvratni susret igra se za sedam dana u istom bazenu na Poljudu.

HVL, play-off, polufinale, 1.utakmica, 11.4.:
Mladost - Šibenik NCP 8:5
Jug CO - Primorje EB 12:10

HVL, play-out, polufinale, 1.utakmica, 11.4.:
Jadran ST - Medveščak 10:7
Mornar - POŠK 13:6

HVL - završnica

polufinale

Mladost8:5Solaris
Jug AO12:10Primorje EB
Primorje EB8:13Jug AO
Solaris9:11Mladost

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!