Vodeni sportovi

Mladost u finalu

Ivana Jurica • subota, 18.04.2009.
Mladost u finalu
Foto: Martina Japundžić

Pobjedom i u drugom polufinalnom susretu vaterpolisti Mladosti osigurali su nastup u finalu domaćeg prvenstva. Slavili su u Crnici sa 11:9 u utakmici u kojoj ih je na početku držao vratar Pavić, a imali su i sreću na svojoj strani. Domaćini su i ove godine bili blizu da poraze Mladost, no, ni ovog puta nisu uspjeli …

Šibenik NCP – Mladost 9:11 (1:1, 3:2, 2:2, 3:6)

Šibenik, bazen u Crnici, gledatelja 200

Šibenik NCP: Moses (8 obrana), Šutalo, Maškarić, B. Letica 2(1), Brlečić 1, Škorić, Španja, Brkić 3(1), Sutić, S. Letica 1, Vuleta, Samodol 2, Jukić, Vlahović, trener: Ivica Tucak.

Vezane vijesti

Mladost: Jurin, Burić 3, Babić 1, Vrdoljak 1, Paškvalin, Franković, Herceg, Antonijević 2(1), Karač 2, Muslim, Hinić 1, Buljubašić 1, Pavić (12 obrana), Lončar, trener: Ozren Bonačić.

Igrač više: Šibenik NCP 6/16, Mladost 2/9

Peterci: Šibenik NCP 2/3, Mladost 1/1

Tri osobne pogreške: Burić 25', Španja 28', Antonijević 30', Franković 31'

Isključenje s pravom zamjene: Muslim 29'

Suci: Andrej Franulović (Rijeka) i Nikola Curić (Dubrovnik)

Na prvi pogodak čekalo se sve do četvrte minute kad je Damir Burić prvi put matirao Mosesa. Čvrste obrane, ali i dobri vratari, posebno gostujući vratar Pavić, nisu rezultirali s puno pogodaka u prvih osam minute igre. Za krajnjih 1:1 na isteku prve četvrtine pogodio je domaći kapetan Edi Brkić iz peterca.

Lijepim golom, šraubom, Brlečić je domaćine početkom druge četvrtine doveo u vodstvo od 2:1. Svojim drugim pogotkom Burić izjednačava na 2:2. Novu prednost Šibenčanima donosi Boris Letica pogotkom s igračem više. Najiskusniji mladostaš Vrdoljak poravnava na 3:3, a za 4:3 na kraju prvog poluvremena pogađa Brkić. Imao je domaćin i nekoliko prilika za dva pogotka prednosti, ali nije ih iskoristio.

Kao i prvu i treću je četvrtinu pogotkom otvorio Damir Burić. Vratar gostuju Pavić nakon toga brani peterac domaćem kapetanu. Nakon nekoliko nerealiziranih igrača više s obje strane, prednost gostima donosi Babić: lopta je zaista sretno završila u golu. Šibenik golovima Samodola i Brkića s igračem više ponovno vraća prednost na svoju stranu, a s tim se rezultatom ušlo i u posljednju četvrtinu.

Vrlo uzbudljivih osam minuta vidjeli su gledatelji do kraja utakmice. Prvo je Frano Karač izjednačio na 6:6 pogotkom iz daljine po sredini gola. Šibenik ne realizira igrača više što Mladost kažnjava preko Antonijevića za 6:7, a vrlo brzo i pogotkom Buljubašića za 6:8 (Moses je loptu dirao, ali je ipak završila u mreži). B. Letica iz peterca smanjuje na 7:8, ali Karač svojim drugim pogotkom s igračem više pogađa za plus dva Zagrepčana.

Nikola Samodol smanjuje na 8:9, a momčad Ozrena Bonačića precizna je iz peterca i ponovno ima plus dva. Nakon obostranog isključenja Samodola i Frankovića, Slavko Letica pogodio je za novih minus jedan (9:10) u posljednjoj minuti utakmice. Imao je Šibenik i priliku za izjednačenje, odnosno produžetke, ali s igračem više mreža Pavića nije se zatresla. Na drugoj strani Hinić je nekoliko sekundi prije kraja postavio konačnih 9:11.

Šibenik NCP zaista ima za čime žaliti, bili su blizu pobijedi nad momčadi iz Zagreba, ali sreća im je i ovog puta okrenula leđa. Zagrepčani se okreću finalnim dvobojima sa Jugom, a Šibenčani utakmicama za treće mjesto s riječkim Primorjem.

HVL - završnica

polufinale

Mladost8:5Solaris
Jug AO12:10Primorje EB
Primorje EB8:13Jug AO
Solaris9:11Mladost

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!