Košarka

Subotić za naslov, novi pad Ülkera

Branimir Korać • utorak, 14.04.2009.
Subotić za naslov, novi pad Ülkera
Foto: Davor Sajko

Naši košarkaši u europskim prvenstvima nastavili su s promjenjivim nastupima, a tijekom prošlog tjedna najveći doseg napravio je Srđan Subotić koji je sa Sundsvallom ušao u finale švedskog doigravanja. Najveće razočaranje doživio je Gordan Giriček s Fenerbahče Ülkerom upisavši domaći poraz od Banvita...

AUSTRIJA

Marko Morić (Oberwart): U osmom kolu austrijske Lige za prvaka Oberwart je porazio na svom parketu Kapfenberg 80:70, no nije se pomaknuo s dna poretka. Marko Morić odigrao je napadački lošu utakmicu, igrao je 26 minuta i za to vrijeme ubacio devet poena uz loš šut 2/10 za dva, 0/1 za tri, 5/9 slobodna, ali i tome dodao 12 skokova i tri asistencije.

Milan Stegnjaić (Oberwart): Protiv Kapfenberga minutažu je dobio i Milan Stegnjaić koji je odradio 17 minuta, a za to vrijeme ubacio pet poena (2/4 za dva, 0/1 za tri, 1/2 slobodna) uz četiri skoka.

FRANCUSKA

Slaven Rimac (Pau Orthez): Vrlo teško gostovanje završilo je vrlo neugodno po momčad Pau Ortheza koja je kod Le Mansa poražena se velikih 39 poena razlike. Naš Slaven Rimac odradio je sasvim solidnih 25 minuta tijekom kojih je zabio deset poena (0/1 slobodna bacanja, 2/3 šut za dva, 2/4 šut za tri).

Hrvoje Perinčić (Hyeres Toulon): Toulon se iz kola u kolo sve više udaljava sa samog dna francuske lige, a posljednja žrtva bio je Cholet koji je nakon sjajnog uvoda potpuno zasjenjen i poražen sa sasvim ugodnih 13 poena razlike. Naš Hrvoje Perinčić u igri je proveo tek 16 minuta tijekom kojih je upisao devet poena (3/4 slobodna bacanja, 3/3 šut za dva, 0/3 šut za tri) i četiri skoka.

NJEMAČKA

Jasmin Perković (Oldenburg): Oldenburgovom čudesnom nizu pobjeda nema kraja. U 29 odigranih utakmica upisali su ih čak 24, a posljednja je stigla na gostovanju u Düsseldorfu 98:96. Jasmin Perković igrao je 20 minuta i ubacio sedam poena (2/3 za dva, 0/3 za tri, 3/4 slobodna), tri skoka i dvije asistencije.

GRČKA

Nikola Vujčić (Olympiacos): Porazom Panathinaikosa u Solunu kod PAOK-a, Olympiacos je osigurao poziciju broj jedan uoči doigravanja. Momčad iz Pireja svladala je Trikallu 81:60, a Nikola Vujčić za šest minuta ubacio je dva poena (1/2 za dva) uz dvije asistencije.

Ivan Kartelo (KAOD): U drugom grčkom košarkaškom razredu KAOD je poražen na gostovanju kod Near Easta 84:67. Jednu od najlošijih utakmica ove sezone odigrao je Ivan Kartelo koji je igrao 14 minuta i ubacio tek jedan poen (0/3 za dva, 1/2 slobodna) uz tri skoka.

Željko Župić (KAOD): Dosta raspoloženiji, ali i uz veću minutažu, bio je Željko Župić. Župić je odradio 33 minute i ubacio devet poena (3/7 za dva, 1/5 za tri) uz 11 skokova od čega čak šest u napadu.

MAĐARSKA

Ivan Perinčić (Falco): Neočekivano visok gostujući poraz upisao je Falco kod Szolnoka 109:81. Ousmane Barro uništio je goste s 45 minuta, a kod poraženih solidnu utakmicu odradio je Ivan Perinčić koji je ubacio 14 poena uz tri skoka.

Denis Vrsaljko (Falco): U porazu Falca sudjelovao je još jedan Hrvat i to Denis Vrsaljko. On je ostvario skromniji učinak od Perinčića i zadovoljio se sa sedam poena.

Ante Kapov (Pecs): Vrijednu gostujuću pobjedu upisao je Pecs koji je bio bolji od Kormenda 90:83. U pobjedi za ostanak u samom vrhu naš veteran Ante Kapov ubacio je četiri poena uz tri skoka.

Zoran Helbich (Marso): Marso je umalo vrlo neugodno iznenadio svoje navijače na gostovanju kod slabog Enternetha koji je u 24 susreta upisao isto toliko poraza. Gosti su ipak na kraju slavili, ali s minimalnih 83:82. Prvo ime susreta bio je Zoran Helbich koji je ubacio 25 poena.

ITALIJA

Sandro Nicević (Benetton): U jednoj od najboljih partija ove sezone, Nicević je za 31 minutu igre postigao 20 koševa (8/9 za dva), četiri skoka i asistenciju, te je bio najbolji strijelac Benettona, koji je ipak iznenađujuće poražen kod kuće od Bielle.

Dalibor Bagarić (GMAC): Nije ulazio u igru u domaćem porazu od Armanija.

POLJSKA

Mateo Kedžo (Energa Czarni): Energa je ušla u polufinale doigravanja eliminiravši s 3:1 Kotwicu. U četvrtom susretu slavili su na svom parketu 107:96, a Mateo Kedžo dao je svoj doprinos za 15 minuta s dva poena (1/2 za dva, 0/1 za tri) i četiri skoka.

RUSIJA

Marko Popović (Uniks): U posljednjem kolu regularnog dijela ruskog prvenstva Uniks je u Kazanu nadigrao Ural Greyt s visokih 94:71. Marko Popović odigrao je odličnu utakmicu i za 21 minutu ubacio 20 poena (3/6 za dva, 2/5 za tri, 8/8 slobodna) uz četiri asistencije i tri skoka.

Krešimir Lončar (Uniks): U skupini onih koji mogu biti vrlo zadovoljni ovom sezonom je Krešo Lončar koji je protiv Urala ponovno bio zapažen. Igrao je 16 minuta i ubacio deset poena (4/7 za dva, 2/3 slobodna) uz šest skokova i dvije asistencije.

SLOVAČKA

Ivan Barišić (Komarno): Komarno nije uspjelo dovršiti senzaciju i eliminirati Nitru u četvrtfinalu doigravanja. U odlučujućem petom susretu poraženi su s visokih 84:55, a naš Ivan Barišić igrao je 13 minuta i ubacio pet poena (1/2 za dva, 1/1 za tri) uz tri skoka.

SLOVENIJA

Davor Marcelić (Krka): Prvi poraz u slovenskom doigravanju upisala je Krka koju je u Novom Mestu svladala Union Olimpija 71:62. U sivilo igre domaće momčadi uklopio se Davor Marcelić koji je za 36 minuta ubacio tek dva poena (1/1 za dva, 0/4 za tri) uz tri asistencije.

Damjan Rudež (Union Olimpija): Vrlo dobru utakmicu u Novom Mestu odigrao je Damjan Rudež koji je bio među boljim pojedincima Olimpije. Rudež je igrao 22 minute i ubacio 11 poena (2/4 za dva, 2/2 za tri, 1/2 slobodna) uz dva skoka i dvije asistencije.

Vladimir Anzulović (Polzela): S vrlo dobrim igrama u doigravanju nastavlja Polzela koja je upisala još jednu pobjedu, ovaj put na svom parketu protiv Geoplin Slovana 92:85. Među boljim pojedincima kod Polzele bio je Vladimir Anzulović koji je za 28 minuta ubacio 14 poena (1/3 za dva, 2/3 za tri, 6/9 slobodna) uz pet asistencija.

Marko Šamanić (Polzela): U pobjedi Polzele sudjelovao je i Marko Šamanić koji je igrao 19 minuta i ubacio šest poena (3/4 za dva) uz četiri skoka i dvije asistencije.

Dražen Bubnić (Luka Koper): U dvoboju momčadi sa začelja poretka Lige za prvaka Elektra je u gostima svladala Luku Koper 91:86. Kod domaćina Dražen Bubnić bio je među zapaženijima, igrao je 24 minute i ubacio je 14 poena (5/8 za dva, 4/6 slobodna) uz četiri skoka.

Vjeran Soldo (Postojna): U Ligi za ostanak Postojna je na svom parketu u tijesnom susretu bila bolja od Mercatora 63:60. Vjeran Soldo bio je prvo ime utakmice, igrao je 38 minuta i ubacio 24 poena (9/13 za dva, 6/6 slobodna) uz 11 skokova.

Vlado Pašalić (Nova Gorica): Nova Gorica je novim porazom učvrstila posljednju poziciju na ljestvici. Zagorje ju je svladalo 92:85, a nije pomogla niti odlična večer Vlade Pašalića koji je za 29 minuta ubacio 27 poena (11/18 za dva, 5/5 slobodna) uz deset skokova.

Miroslav Jurić (Zagorje): Deset minuta kod Zagorja je dobio Miroslav Jurić, no nije napravio puno toga dobroga. Promašio je sva tri šuta za tricu i upisao dvije asistencije.

ŠPANJOLSKA

Marko Tomas (Real): Španjolci su na rasporedu imali 30. kolo, a Real je uz dosta muke stigao do pobjede na gostovanju kod Fuenlabrade 88:84. Marko Tomas za 12 minuta ubacio je osam poena (1/1 za dva, 2/2 za tri).

Andrija Žižić (CAI Zaragoza): Cajasol igra u velikoj formi i Zaragoza ga baš i nije mogla zaustaviti. U gostima je momčad iz Seville slavila 80:73, a Andrija Žižić u porazu je imao skroman učinak. Za 12 minuta ubacio je tri poena (1/1 za tricu) i upisao četiri osobne pogreške.

Mario Stojić (ViveMenorca): Menorca nije uspjela izbjeći još jedan poraz. Ovaj put svladala ih je na njihovom terenu Unicaja 78:67, a Mario Stojić bio je uz Jetera najbolji kod poraženih. Za 35 minuta ubacio je 19 poena (5/6 za dva, 2/4 za tri, 3/6 slobodna) uz devet skokova i dvije asistencije.

Marino Baždarić (ViveMenorca): Za razliku od Stojića, Marino Baždarić nije briljirao. Dobio je 21 minutu, ali i ubacio tek tri poena (0/2 za dva, 1/5 za tri) uz četiri skoka.

Bruno Šundov (ViveMenorca): Najmanju minutažu od naših igrača u Menorci imao je Bruno Šundov. On je odigrao deset minuta i ubacio dva poena (1/2 za dva, 0/1 za tri) uz tri skoka.

Marko Banić (Iurbentia Bilbao): Porazom u Valenciji kod Pamese 80:67 Iurbentia je izgubila bitku za ulazak u doigravanje. Marko Banić protiv Pamese je odigrao odličnu utakmicu i za 33 minute ubacio 18 poena (9/14 za dva) te dodao osam skokova.

Damir Markota (Iurbentia): Za razliku od Banića, Damir Markota nije briljirao. Dobio je, istina, malu minutažu, igrao je tek deset minuta te ostao bez poena (0/2 za tri) sa skokom i ukradenom loptom.

ŠVEDSKA

Srđan Subotić (Sundsvall): Početak sezone nije davao naznake da će Sundsvall otići daleko. No forma se podizala što je sezona odmicala i Subotićeva momčad dosegnula je finale doigravanja. U polufinalnoj seriji s 3-1 su bili bolji od Norrköpinga svladavši ga u posljednjem susretu 83:82 uz dobru igru Subotića koji je ubacio 12 poena.

TURSKA

Mario Kasun (Efes Pilsen): Efes Pilsen imao je lagan posao u 26. kolu turskog prvenstva. Ugostio je slabi Kolejliler i svladao ga 106:67, a Mario Kasun uz malu minutažu bio je vrlo dobar. Igrao je 16 minuta i ubacio deset poena (5/7 za dva) uz šest skokova.

Gordan Giriček (Fenerbahče Ülker): Neočekivan poraz na domaćem terenu upisao je Fenerbahče od kojeg je bio bolji Banvit s 82:81. Banvit ovom pobjedom ostaje u igri za doigravanje, a Gordan Giriček za 23 minute ubacio je 15 poena (6/11 za dva, 3/3 slobodna) uz četiri skoka i četiri asistencije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!